Използвайте древен японски масажен трик, за да освободите цялото напрежение от тялото си

5456

Когато повечето хора настинат, те незабавно търсят търговски фармацевтични лекарствени средства. Въпреки това, съществуват много природни лекарства и методи за лечение на задръстванията (конгестии), които са се прилагали много преди да се появи “Tylenol” например.

Джин-шин-джуцу (Jin Shin Jyutsu) е физио-философия, която се фокусира върху хармонизиране на жизнената енергия в организма. Това древно изкуство произлиза от Япония и се е предавало от поколение на поколение чрез учене и от уста на уста. Също така то е практика, която може да се използва за отваряне на дихателните пътища в носовия проход и за намаляване на задръстванията.

На английски език, Jin Shin Jyutsu се превежда като изкуство на тореца чрез човешкото познание и състрадание. Джин-шин-джуцу представлява изкуство за освобождаване на напрежението от тялото, напрежение, което причинява много от симптомите, които всички ние от опит познаваме.

Джин-шин-джуцу учи практикуващите да се оттърсят от напрежението, като поставите ръцете си в определени места на човешкото тяло. Това позволява на нашата енергия, да “тече” през тялото ни непрекъснато.

Ето един метод, който се възползва от деконгестивните свойства на солената вода и древните практики на Джин-шин-джуцу за да се гарантира, че вие ще дишате лесно през студените сезони.

Реклама
loading...

Солена вода

Солената вода е естествен деконгестант и е ефективна при премахване на слуз от областта на носа и намаляване използването на капки за нос.

Започнете с вдишване на натурална морска солена вода през всяка от ноздрите си поотделно. В аптеките могат да бъдат закупени много, различни по вид солени назални спрейове, но вие можете да направите свой собствен у дома.

За да си приготвите един домашен солен спрей за нос, смесете от две до три лъжици нейодирана сол с литър вода. Опитайте се да използвате кашерна сол, тъй като все още няма добавки.

Макар че би било идеално да излеете физиологичен разтвор в малка спрей бутилка, така че лесно да можете да го впръсквате във всяка от ноздрите си, вие също можете да налеете малко количество от него в дланта на ръката си и да вдишате течността от там.

Джин-шин-джуцу

Има няколко различни захвата, описани в Джин-шин-джуцу, предназначени да лекуват запушване на носа.

Започнете, като хванете върха на всяка от плешките си, лявата ръка на лявата плешка и дясната ръка на дясната плешка.

След това преместете лявата си ръка от лявата страна до основата на черепа. Останете в това положение за няколко минути и след това преместете дясната си ръка и я поставете върху дясната си вежда.

След няколко минути, придвижете дясната си ръка към дясната си буза, близо до носа. Останете в това положение за няколко минути и след това преместете дясната си ръка към центъра на ключицата, близо до гръдната кост.

Това упражнение е предназначено за изчистване на носните проходи от дясната страна на лицето ви. За изчистване на лявата страна изпълнете точно обратната позиция при движение на ръцете си.

В заключение

Използването на солена вода и Джин-шин-джуцу са алтернативни методи на лекарствата, които обикновено се използват за лечение на конгестии (задръствания). Те са евтини, лесно се правят и най-хубавото от всичко е, че знаем с какво лекуваме тялото си.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ