5 начина да се отървете от издадената кост на стъпалото без помощта на хирург. Край на страданието!

5 начина да се отървете от издадената кост на стъпалото без помощта на хирург. Край на страданието!
5 начина да се отървете от издадената кост на стъпалото без помощта на хирург. Край на страданието!

Издадената кост на стъпалото е причина за страдание при много жени: болка при ходене, дискомфорт при носенето на обувки, грозен външен вид, деформиран палец – неприятни последици от натъртвания и травми.

Причините за възникване на деформация на костта на палеца могат да са различни: това са носенето на твърде тесни обувки, неправилното хранене, наследственост, плоски стъпала, ревматизъм.

Обикновено, за да се отървете от този проблем по краката ортопедите предписват коригиращи подложки, които изискват продължително и дълго носене, а при по-тежките случаи се налага хирургична намеса.

Народната медицина има свое виждане за решаването на този доста неприятен проблем.

Как да се избавим от деформацията на коста на стъпалото?

Реклама
loading...

1. Като начало трябва да се изчисти организма от излишните соли.
Вечерта залейте 1 с.л. натрошени дафинови листа с 300 мл вода. Сложете да кипне и варете в продължение на 5 минути. Изсипете листата заедно с водата в термос и оставете да се запари до сутринта. Прецедете и пийте отварата на малки глътки през целия ден (не я изпивайте наведнъж).

Приготвя се прясна напитка всяка вечер и се пие в продължение на 3 дни. След една седмица курсът се повтаря.

2. За 2 месеца можете да се избавите от неприятната деформация на костта ако се мажете със следната настойка: 5 големи дафинови листа се заливат със 100 мл водка и се оставят да престоят така за една седмица като периодично се разклащат. Когато настойката е готова е необходимо първо да накиснете краката си в гореща вода със сода (1 с.л. сода на 3 литра вода). След това направете компрес на засегнатото място с марля, която предварително е напоена с настойката. Поставете чорап на крака и спете така цяла нощ.

3. Натрошете 5 таблетки аспирин и ги разтворете в 10 мл йод. С полученото лекарство можете да намажете не само деформираната кост на крака. То има благотворно влияние при всякакви проблеми в ставите: на коленете, лактите, глезените …

4. Отлично облекчаване на болката и възпалението може да окаже и поставянето на “йодно око”. В продължение на 30 дни го рисувайте върху деформираната кост на стъпалото, като предварително краката са били накиснати в гореща вода.

5. Сместа от йод и лимонов сок в съотношение 1:1 е лекарство не само за деформираната кост на стъпалото, но помага много и при различни деформации и израстъци на петата (фасцит на ходилото).

Надяваме се, че с помощта на избраните от нас рецепти ще се носите леко не само в мечтите си, а и в любимите си модерни обувки по тротоарите!

Споделете тази полезна статия с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ