Японските самураи са пазели в тайна това лекарство в продължение на векове

Имате ли здравословни проблеми с костите или често се чувствате уморени? Решението за вас може да бъде старинно лекарство по рецепта на японските самураи.

Пригответе си този лечебен тоник и се заредете с необходимата енергия, а ще направите и чудо за здравето на костите си. Предимството на тази напитка е в това, че организмът ви извлича от нея по най-добрия начин всички полезни съставки – витамини, протеини и калций.

Ето как да я приготвите:

Вземете едно прясно яйце и го поставете в 150 мл ябълков оцет. Яйцето трябва да престои в оцета седем дни. През това време оцета разгражда черупката на яйцето. В края на седмицата, единствената част от яйцето, която все още не се е разпаднала, е прозрачната мембрана, която се намира в черупката. Отворете мембраната, върнете яйцето в оцета и разбъркайте добре. Консумирайте по една чаена лъжичка от тази мощна напитка три пъти дневно, като я смесвате с чаша топла вода.

Самураите считали този лековит тоник за важен източник на сила и мощ. Едно яйце съдържа около 1800 милиграма калций. Дневно препоръчваният прием възлиза на 400 милиграма. Жълтъкът съдържа витамин Д и самураите вярвали, че тази комбинация ще допринесе за дълъг и здравословен живот.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ