Ето как да се справим с неприятната миризма на стъпалата!

4631

Затворените обувки понякога носят със себе си неприятна миризма за стъпалата, създаваща ни огромен дискомфорт в ежедневието. Вижте няколко начина да се справите с проблема!

Стъпалата на всички хора се потят. Интензивното потене може да е заради стрес, проблеми с гъбички или хиперхидроза, заболяване, свързано с интензивно потене. Неприятната миризма на стъпалата може да е резултат на това, че човек е обул обувки, които не са изсъхнали от предишното носене. Тоест, стъпалата ви са се изпотили в обувките и преди да изсъхнат, вие сте ги обули отново.

Доказано също така, че стъпалата ни се потят в обувките през целия ден. Обувките се навлажняват и в тях започват да се развиват бактерии. След като събуете обувките и ги приберете в шкафа, бактериите продължават да се развиват, дори по-бързо, защото са на тъмно, пише rozali.bg. На следващия ден, обувките все още не са напълно изсъхнали, и историята се повтаря, създавайки обувки, които придават неприятна миризма на стъпалата при всяко обуване.

За да предотвратите появата на проблема, можете да направите няколко неща.

  1. Никога не носете два пъти подред един и същи чифт обувки!
  2. Носете обувките с памучни чорапи, а не с такива от изкуствена материя. Това е особено трудно за жените, които носят чорапогащници или чорапи от същата материя.
  3. Винаги след като свалите обувките си, измийте и много добре подсушете стъпалата!
  4. Ползвайте антибактериален сапун!
  5. Накиснете в солена вода!

Солта издърпва влагата от кожата и по-този начин намалява бактериите. В топла вода изсипете 1 чаша морска сол. Накиснете стъпалата за 20 минути. Правете това всеки ден в продължение на 2 седмици.

  1. Направете терапия за стъпалата!
Реклама
loading...

В 500 мл. вряла вода сложете 2 пакетчета черен чай. Оставете за 15 минути. Добавете черния чай към приблизително 8 чаши вода и накиснете стъпалата за около 30 минути. Повтаряйте процедурата всеки ден в продължение на 1 седмица. Чаят действа като естествен антибиотик и убива бактериите по стъпалата.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ