Знаете ли, че тези предмети в дома ви имат срок на годност?

5851

Винаги проверяваме дали са в срок на годност покупките от магазина или на онова, което вадим от хладилника. Поглеждаме и датите, отбелязани върху нашите продукти за красота. За съжаление обаче, повечето от нас изобщо не обръщат внимание на срока на годност на предмети, които използваме ежедневно. Ето кои са те и кога е наложително да ги изхвърлим!

Възглавници – 2-3 години

След този срок възглавниците се превръщат в сериозни развъдници на прах и бактерии, а губейки формата си, могат да ни докарат болки във врата.

Джапанки – 6 месеца

Това са перфектните развъдници за гъбични инфекции, пише profit.bg. Освен да ги изхвърлите сред половин година употреба, трябва да ги миете, колкото е възможно по-често.

Реклама
loading...

Кухненска гъба – 2 седмици

В тях неизменно се развиват бактерии и мухъл. Добре е да ги попарвате с топла вода, ако решите да ги използвате по-дълго, но разбира се, идеалният вариант е да ги сменяте, колкото е възможно по-често.

Кърпи – 1-3 години

В мокрите кърпи бактериите растат в изключително благотворна среда. Дори и редовното пране не решава този проблем и до три години срок е необходимо да ги подновите.

Четка за зъби – 3 месеца

Дори и да не се е износила, задължително трябва редовно да сменяте четката си за зъби максимум в 3-месечен срок. Освен това експертите препоръчват да я изхвърлите след боледуване от заразни болести – така рискувате да се разболеете отново.

Четка за коса/гребен – 1 година

Не забравяйте, че трябва да ги почиствате добре поне веднъж седмично. Ако пък четката ви е с естествен косъм, това означава да я сменяте в срок от 7-8 месеца.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ