Как да се справим с появата на мухъл вкъщи?

7023

В много домове, независимо дали са ново или старо строителство, се среща проблемният мухъл. Понякога до толкова свикваме с него, че го възприемаме като част от интериора. Макар отстраняването му да е доста трудна задача, има начини, с които да предотвратите появата и разрастването на мухъл вкъщи.

Мухълът е вреден за здравето, оставя неприятен аромат и определено не стои добре на наскоро измазаната стена. Най-често се появява в банята, килера, антрето и кухнята, но не е изключено да се нанесе и в другите помещения, ако там няма добра вентилация.

Мухълът се настанява удобно в стаи, където има конденз, така че това е първият проблем, който трябва да се елиминира, пише rozali.com. Качествена дограма и външна изолация са част от решенията, към които потърпевшите обикновено прибягват.

Ако имате мухъл вкъщи, трябва да наложите контрол върху влажността на въздуха – помислете за влагоабсорбатор.

Не оставяйте влажни хавлиени кърпи в банята, защото се превръщат в предпоставка за поява на мухъл. Винаги след баня дръжте отдушника отворен, за да се изпарява водата. Когато готвите, използвайте аспиратор или дръжте прозореца открехнат. Редовното проветряване на жилището също помага за предотвратяването на появата на мухъл.

Реклама
loading...

Бъдете нащрек за мухъл в стаи с цветя, които изискват често пулверизиране на въздуха, в стаи с по-големи аквариуми и в неотоплени помещения през зимата.

Ако вече сте забелязали, че има мухъл в стаята, трябва незабавно да го обработите. В случай, че нямате препарат под ръка, използвайте сода бикарбонат, памучен парцал, напоен с малко белина или ябълков оцет.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ