Цветята ви ще растат като полудели с тази супер съставка

Цветята ви се нуждаят винаги от правилно подхранване. Това е особено важно в трудните времена от живота на растението. Например, след пресаждане, ако то е било отслабено от вредители или някакво заболяване, и разбира се, в периода на вегетация и периода на цъфтеж.

За едно от най-ефективните средства за подхранване, се считат дрождите. Те имат благоприятен ефект върху кореновата система и стимулират растежа и цъфтежа на цветята.

Дрождите отделят много полезни вещества, които активно стимулират растежа на растенията, като например растително хормони, витамини и ауксини. Освен това, в дрождите се съдържат цитокинини – хормони, които помагат за регулиране на клетъчното делене и диференциране. Наличието на тези вещества също има благоприятен ефект върху цветята.

Много изследвания са показали, че именно подхранването с мая драматично повишава активността на микроорганизмите в почвата, получава се бърза минерализация на органичните вещества, а отделянето на въглероден диоксид е значително подобрено, пише zajenata.bg. Ето защо подхранването на цветята с мая е равнозначно на торене с минерални торове.

Как да си приготвим домашен тор с мая?

За да го пригответе, разтворете 10 грама мая и 1 супена лъжица захар в 1 литър хладка вода. Ако нямате под ръка обикновена мая, можете да използвате и суха. Без значение каква мая сте използвали за приготвяне на хранителния разтвор, преди да подхраните цветята, оставете разтвора в покой за около 2 часа, за да “втаса”.

Преди да го приложите върху растението, трябва да разредите разтвора с вода в съотношение 1:5. Поливайте цветята с него един път месечно през есента и зимата, а през пролетта и лятото – веднъж на всеки 10 дни.

Новини от мрежата:

Обърнат солен пай, който ще ви очарова с вкуса си
Какво означава тази линия, ако я имате върху дланите си?
Обикновеното фолио може да ни избави от болести
Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот
Възстановете ставите си с тази уникална рецепта
Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ