Изчистете токсините от черния дроб

2244

Определено начинът ни на живот може да претовари черния дроб и жлъчката ни. Същевременно, много от нас правят упражнения всяка сутрин, хранят се балансирано, използват натурална козметика, ограничили са вредните навици, но така и не могат да дочакат видимите резултати. Недостатъците на кожата не изчезват, косата и ноктите са чупливи, а нервите обтегнати.

Всичко това се получава, защото тялото ни се износва с времето, а след това му е все по-трудно да се възстанови. Това важи в особена степен за черния дроб, тъй като той е един вид филтър, който работи неуморно, за да ни предпази от вредните вещества, пише zajenata.bg.

За да функционира черният дроб добре и да не се претоварва, уверете се, че диетата ви съдържа достатъчно витамини. За попълване на нуждата от тях яжте повече зеленчуци и плодове. Съществуват и помощни напитки, които могат да ви бъдат полезни.

Днес представяме на вашето внимание прочистваща напитка с лимон и мента, която ще помогне на черния дроб да работи по-добре. Положителният ефект ще дойде само след 7 дни.

Лимоново-ментова напитка

Реклама
loading...

Съставки:

50 гпрясна мента

25 мл лимонов сок

30 мл портокалов сок

1 литър вода

3 с. л. мед

Приготвяне:

Оставете водата да заври в тенджера. Добавете листата от мента, намалете огъня и варете в  продължение на 5 минути. Свалете тенджерата от котлона. Водата се оставя да се охлади до стайна температура. Добавете лимоновия и портокалов сок. Използвайте прясно изцеден фреш, а не натурални сокове от магазина.

Важно е да припомним, че поради лошия начин на живот, доста българи правят компромиси със здравето си и неосъзнато си създават проблеми. Болният черен дроб се причинява от редица фактори, сред които най-основните са: консумация на храни и напитки, богати на захари и мазнини, недостатъчна физическа активност, затлъстяване, наличие на диабет, злоупотреба с алкохол, наличие на генотип 3 (щам или генотип на хепатит С).

Затлъстяването на черния дроб може в крайна сметка да причини увреждане на чернодробната тъкан, а при болните от хепатит С да доведе и до още по-сериозни здравословни проблеми, ускорявайки въздействието на самия хепатит С върху организма.

Вземете мерки навреме, а защо не започнете с приготвянето на тази неустоима лимоново-ментовата напитка!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ