Защо нощният крем е толкова важен?

851
Защо нощният крем е толкова важен?
Защо нощният крем е толкова важен?

Защо нощният крем за лице е важен и имаме ли нужда от него? Има ли разлика между дневния и нощния крем? Кога жените трябва да започнат да използват нощен крем и как да подберат правилния за тях? На всички тези въпроси ще получите отговор, след като се запознаете с няколко полезни съвети!

Какво представлява нощният крем?

Нощният крем за лице и силно хидратиращ крем. Нощният крем обикновено съдържа големи количества липиди, масла и овлажнители.. В някои видове нощен крем за лице има и пептиди, и ретинол – съставки, за които се знае, че стимулират производството на колаген. За разлика от дневния крем, нощният крем няма слънцезащитен фактор (SPF). Освен това нощният крем е доста по-плътен и „по-тежък“ и в повечето случаи попива по-бавно. Затова е добре да нанесете нощния крем 30-40 минути преди лягане, съветва rozali.com.

Защо имаме нужда от нощен крем за лице?

Ако имате суха кожа или вече сте прехвърлили 35, е добре да помислите за нощен крем. През зимата кожата е изложена на много външни влияние – влага, вятър, студ. И тогава кожата има нужда от сериозно допълнително подхранване. Редовното слагане на нощен крем, подходящ за кожата, забавя появата на бръчки и фини линии.

Реклама
loading...

Защо има толкова видове нощен крем?

Определено на пазара ще откриете безброй разновидности на нощен крем. Накратко казано, колкото марки, толкова видове нощен крем. Най-лесно обаче можем да ги разделим с две категории – хидратиращи (за по-млада кожа) и anti-age (за зряла кожа).

Подмладяващ нощен крем (anti-age) – целта на тези кремове е да освежат, повдигнат и подмладят зрялата кожа). Препоръчват се жени над 35-40 години (в зависимост от състоянието на кожата и начина на живот, който водите – хранене, алкохол и цигари). Този тип нощни кремове подпомагат обновяването на кожата, но не са подходящи за чувствителна кожа, защото може да доведат до раздразнения. Когато използвате такива кремове, не е добре да излагате кожата дълго време на пряка слънчева светлина.

Вижте още: Алергията ще изчезне веднага с тези прости правила

Дълбоко хидратиращ нощен крем – дълбоко хидратиращите нощни кремове съдържат много емолиенти. Те предпазват кожата от изсушаване. Главната цел на този тип кремове е да хидратира кожата в дълбочина. Ако вечер, след почистването на кожата, я чувствате по-суха от обикновено, имате нужда от подобен нощен крем. Ако у дома използвате климатик, е възможно кожата да изсъхва допълнително и да има нужда от хидратиране през нощта.

Кога не бива да използвате нощен крем?

Ако имате твърде мазна кожа, е препоръчително да избягвате нощния крем. В тези случаи за кожата ви е достатъчен дневният крем със слънцезащитен фактор (SPF). Ако имате също така проблем с акне в зряла възраст или розацея, също е добре да избягвате нощния крем. Ако все пак прецените, че искате да го използвате, първо се консултирайте с дерматолог. Той ще прецени състоянието на кожата ви и ще ви предложи най-добрия нощен крем за вашите нужди.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ