Избегнете запотяването на прозорците в дома и автомобила си

Избегнете запотяването на прозорците в дома и автомобила си
Избегнете запотяването на прозорците в дома и автомобила си

Запотяването на прозорците в дома и автомобила са доста неприятни ситуации, но за съжаление понякога неизбежни.

Когато става въпрос за автомобила, като основен причинител на запотяването се явява разликата в температурата на стъклото от външната и от вътрешната страна.

Всички знаем, че едно от най-важните неща за гарантиране на безопасността на пътниците при шофиране са чистите автомобилни стъкла. Това, което често влошава видимостта на шофьора, е запотяването на прозорците на автомобила. Избърсването им на ръка по време на път също може да бъде рисковано, затова се възползвайте от следния съвет:

Пригответе си разтвор срещу запотяване на прозорци, като смесите 3 части глицерин с 2 части течен сапун. Затворете съда, разклатете го добре и с получената смес намажете вътрешната част на стъклата. Същия трик може да приложите и върху прозорците на жилището си.

Мислите ли, че е възможно да предпазите прозорците на автомобила от изпотяване и по този начин да увеличите видимостта на пътя само с помощта на суров картоф? Ако сте любопитни, ви предлагаме да прочетете следващите редове.

Много полезен съвет!

Вземете един стар картоф, измийте го и го разрежете на две половини.

Почистете прозорците на автомобила с помощта на суровия картоф. По този начин вие ще може да създадете един вид защитен слой върху стъклото, който ще предотврати образуването на конденз по него. Използвайте и другата половина, ако е необходимо.

Вижте още: Хитринки за отпушване на мивка и канал с продукти от кухнята

В случай, че повърхността, която искате да предпазите, е по-голяма може да нарежете картофа на кръгчета. Оставете прозорците да изсъхнат.

Новини от мрежата:

Обърнат солен пай, който ще ви очарова с вкуса си
Какво означава тази линия, ако я имате върху дланите си?
Обикновеното фолио може да ни избави от болести
Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот
Възстановете ставите си с тази уникална рецепта
Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ