Изпитани съвети за почистване на дома от топ домакини

3887
Изпитани съвети за почистване на дома от топ домакини
Изпитани съвети за почистване на дома от топ домакини

Фирми за почистване, реклами на скъпи препарати, а винаги остават непочистени трудно достъпни места или деликатни материи. Във всеки дом има много мръсно място, което дори и най-добрите домакини със затруднения са почиствали. Тази статия ще ви помогне да постигнете абсолютна чистота в дома си и по най-лесния начин. Вижте!

Ъглите на душ кабината могат да се почистват със смес от сода и лимонов сок. Нанесете тази домашно приготвена смес под формата на паста, на замърсените места и оставете да действа в продължение на 10 минути.

Празна ролка от тоалетна хартия поставете на прахосмукачката и ще достигнете дори най-трудните повърхности.

Дръжката на батерията на мивката – може би не най-мръсната място в банята. Не забравяйте да го почиствате редовно с четка за зъби и малко количество сода.

Тапицерията на мебелите или матрака също събират много прах, затова веднъж в месеца нанесете на тяхната повърхност сода за хляб за около 1 час и след това старателно я премахнете с прахосмукачка.

Реклама
loading...

С помощта на кухненски щипки, микрофибърна кърпа и лек разтвор на сапун, можете лесно да почистите щорите у дома.

Почистете фурната от мазнини и загари с помоща на смес от оцет и сода. Смесете оцет и сода до получаване на каша и нанесете на мазните места във фурната. Оставете да действа в продължение на 15 минути, след това почистете повърхността с влажна гъба.

Вижте още: Избегнете запотяването на прозорците в дома и автомобила си

Дори и след почистване на мивката с помощта на мощен домакински препарат, мивката не винаги е добре измита. За премахване на остатъчни петна използвайте четка за зъби и сапунена вода.

Надявам се, че тези съвети ще бъдат полезни за вас.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ