Пет неща, които хиперорганизираните хора правят в неделя

1165
Пет неща, които хиперорганизираните хора правят в неделя
Пет неща, които хиперорганизираните хора правят в неделя

Те помагат седмицата да мине като песен

В неделния ден настъпва една лека промяна, която бележи края на почивното време и наближаването на работната седмица. Когато обърнете внимание на тази промяна, можете да избегнете паникьосващите понеделници и да се научите да стартирате с отскок. Ето пет начина, по които можете да се организирате така, че седмицата да мине като песен.

1. План за храненето седмица напред — чрез списък Независимо дали става дума за няколко реда върху лист хартия или цялостен план върху дъска за съобщения у дома, свършете тази задача още в неделя. Така няма да губите излишно време през седмицата и да се питате „какво има за вечеря?“. Съставянето на цялостно меню включва списък за продукти, които ще ви трябват. Получавате бонус точки, ако отметнете пазаруването още в неделя.

2. Почистете Използвайте част от времето в неделя, за да почистите и подредите у дома. Ако имате деца, знаете колко неприятно е да бъде къщата с краката нагоре. Използвайте помощта на всеки член от семейството – всеки трябва да има своя задача. Така няма да търсите загубена обувка рано сутринта в понеделник.

3. Хвърлете поглед на бюджета Правете преглед на бюджета си всяка неделя. Така ще знаете с какви средства разполагате за седмицата и дали не сте прехвърлили сумата. Кажете сбогом на импулсивните покупки.

Реклама
loading...

Вижте още: Защо Стив Джобс е забранявал на децата си да използват iPad

4. Планирайте какво ще носите Ако смятате всяка сутрин да се чудите какво да облечете, да прегледате прогнозата за времето и да търсите подходящата дреха, за да я изгладите 5 минути преди да изхвърчите от прага, определено ще бъде трудна седмица. Планирайте облеклото още в неделя. Не само своето, но и на децата!

5. Прегледайте календара За да се подготвите за седмицата и да не изникват спешни случаи, можете да прегледате какво ви предстои през следващите 5 дни. А защо не и за следващия уикенд? Напишете всяко нещо, което ви прави впечатление и което е приоритет. Уверете се, че всичко ще бъде отметнато в срок, а не в последната минута.

Източник: profit.bg

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ