7 места по света, където плащат, за да живеете там

36220
7 места по света, където плащат, за да живеете там
7 места по света, където плащат, за да живеете там

По света има места, където можем само да мечтаем да отидем, защото никакви спестявания няма да ни бъдат достатъчни… Но има и такива, където ще ви платят, за да живеете там. И за да се привлекат да живеят и работят хора в тези градове, властите предлагат доста впечатляващи суми. В действителност, тези предложения са повече от интересни, защото това е възможност да се види реалния живот в страната и за вътрешен поглед към нейната култура.

Град Детройт, Мичиган, САЩ

„Западния Париж“, автомобилната столица на Щатите, всички тези титли на обезлюдения Детройт се загубиха през втората половина на ХХ век. Но той отчаяно се бори да възстанови предишната си слава.

За да се реши този проблем, правителството въведе нова програма, наречена “Challenge Детройт”, която предлага 2,5 хиляди долара на специалисти от различни области, дръзнали да се живеят и работят в града.

Реклама
loading...

Аляска, САЩ

Ако обичате зимата, снежната природа, спокойния ритъм на живот и се чувствате добре при ниски температури, животът в тази част на света може да бъде удоволствие за вас.

Има специален държавен фонд, който плаща на ентусиасти да участват в живота на северния регион, чието население намалява непрекъснато. Единственото изискване е да остане в Аляска за една година.

Саскачеван, Канада

Тази канадска провинция предлага добра оферта за млади висшисти (не преди 2010 г.), които все още не са напълно наясно с бъдещия си живот и кариера.

На младите хора тук им плащат 20 хиляди долара, но при условие, че живеят и работят в града поне 7 години.

Ниагарски водопад, САЩ

Едно предложение, което звучи невероятно – да живееш на едно от най-красивите места в света и да получаваш пари затова.

Правителството предлага 7 хиляди долара на млади специалисти, които да работят в местните предприятия близо до водопада в продължение на 2 години.

Астурия – Понга, Испания

Това очарователно село в защитените територии в североизточна Испания е едно от най-старите в страната. За привличане на младо население и съживяване на местната икономика, правителството предлага 3000 евро на всяка двойка, която иска да живее там.

В допълнение към това има плащания по 3000 евро за всяко родено дете. Определено добър шанс да живеете в екологично чисто и невероятно красиво място.

Вижте още: Вижте 10 снимки, които доказват, че Земята загива

Утрехт,Холандия

Холандия е известна със своите задълбочени изследвания на хуманитарните и социалните експерименти. И един от тях е за това как ще се отрази финансовата подкрепа от 1000 долара на всеки жител на града? Просто експеримент.

Къртис Небраска, САЩ

Със сигурност всеки от нас, поне веднъж в живота си възмутено е говорил, какво и как да се направи за да стане градът му по-добър. Къртис – този малък американски град предлага безплатно земя за изграждане на къща в замяна на една добра идея и насърчаване на развитието на местната инфраструктура и култура.

Новини от мрежата:

Обърнат солен пай, който ще ви очарова с вкуса си
Какво означава тази линия, ако я имате върху дланите си?
Обикновеното фолио може да ни избави от болести
Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот
Възстановете ставите си с тази уникална рецепта
Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ