Изхвърлете тези 3 неща от къщата си и ще живеете по-добре!

Изхвърлете тези 3 неща от къщата си и ще живеете по-добре!
Изхвърлете тези 3 неща от къщата си и ще живеете по-добре!

Имате дом – уютен и прекрасен. Но се задушавате в него. Не буквално, разбира се. Не ви се иска да влезете в него, тъй като не ви е уютно. Направили сте ремонт, но нещо не достига. Китайците вярват, че така действа замърсеното пространство. Между другото, сред различните вещи има три, особено вредно въздействащи върху цялата атмосфера. Оттук и апатията, и безразличието към живота и хората наоколо. За да избавите къщата си от негативната и застояла енергия, която създава проблеми, незабавно се отървете от тези три вещи.

1. Изкуствени цветя

Изкуствени цветя – мъртви цветя. Те угнетяват вашия дом както нищо друго. Не напразно хората казват, че живите цветя са за живите, а мъртвите – за мъртвите. Дори и най-красивият, фино изработен букет, с нищо не заменя най-простия букет от маргаритки. Даже най-обикновеното живо цвете в саксия разпространява в дома енергията на живота. Така че засаждайте орхидеи, флокс, а може да посадите  и обикновена трева. А от мъртвите букети стойте по-далече.

Вижте още: Запалете дафинов лист в дома си и ще бъдете приятно изненадани!

2. Напукани съдове

Също така не трябва да пазите в къщата си пукнати чаши, чинийки и други съдове. Няма значение, че те не протичат. Тези пукнатини, казват китайците, са най-стабилния акумулатор на всичко негативно в дома и в кухнята. От такива съдове трябва да се отървете най-бързо, така че да не се излагате на опасност! Отдавна съдовете са били символ на богатство и изобилие в къщата, което означава, че пукнатините по тях са пукнатини в благосъстоянието на собствениците. Съхранявайте във вашия дом само цели, красиви съдове, които ще запълнят вашето жилище с радост и щастие!

3. Стари дрехи и обувки

Износените, неизползваните и за нищо неподходящи неща не трябва да се държат у дома. Те няма да ви донесат нищо добро. Много по-добре е да ги подарите на бездомни хора или на тези, които са по-бедни от вас.
И ето какво още казват за ненужните вещи: ако искате да получите нещо ново – възможно най-скоро се отървете от старото. И тогава на мястото на старите със сигурност ще дойдат хубав чифт обувки или палтото, за което сте мечтали!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ