Почистете фурната без препарати – много хитър трик

55369
Почистете фурната без препарати - много хитър трик
Почистете фурната без препарати - много хитър трик

Ние всички знаем, че фурната е един от най-експлоатираните уреди в кухнята, употребява се (понякога и се злоупотребява с нея) почти ежедневно. Затова тя се нуждае от правилно и редовно почистване. Но, всеки, който знае едно-две неща за почистване на фурна, или се е опитвал да направи цялостно почистване на фурната си, е на ясно колко време и труд всъщност се изисква за тази не много приятна работа.

Вместо да влагате дълги часове и много усилия в търкане и триене на трудно достъпните кътчета във фурната, ние ви препоръчваме да използвате този прост трик. Ще бъдете изумени от резултатите. Този прост и ефективен метод за почистване е напълно безопасен и подходящ за всички видове печки, включително конвенционални, с вентилатор, захранвани с газ и самопочистващи модели.

Ние силно ви препоръчваме да не използвате продукти за почистване от търговската мрежа, защото те съдържат в състава си много токсични и други вредни химикали, които могат да навредят на здравето ви и да ви причинят много здравословни проблеми. За да бъдем честни с вас, ще ви споделим, че този прост трик ни е изпратен от една от нашите читателки, която желае да остане анонимна.

Тя казва, че това е най-добрият начин за почистване – дори без търкане и без почистващи продукти, които са пълни с токсични химикали. Така че, следващия път, когато почиствате фурната, определено трябва да опитате този прост, но изключително ефективен метод. С него ще почистите вашата печка и тя ще заблести като нова. Както казахме, вие ще бъдете изумени от резултатите.

Този метод е много прост и ще се нуждаете от следните съставки, които най-вероятно вече имате в дома си:
. сода за хляб
. оцет
. малко лимонена киселина.

Реклама
loading...

Не харчете много пари за скъпи продукти за почистване, а вместо това опитайте този естествен метод. Просто следвайте инструкциите.

Ето какво трябва да направите:

На първо място, трябва да включите фурната на 250 ° С. След това, налейте 1 литър вода в купа и добавете 5 супени лъжици сода за хляб. Поставете купата във фурната и затворете вратата. Оставете я така за около 30-40 минути.
След това трябва да изключите фурната и да я оставите да изстине. Ще забележите, че петната ще „омекнат“. След това, трябва да се напръска фурната и стъклото й с 9% етилов алкохол или оцет, който е мощен и естествен дезинфектант. Оставете го в продължение на 20 минути. Ще забележите, че само след 20 минути, фурната ще бъде идеално чиста. Но, ако не ви харесват резултатите ще трябва да се повтори същата процедура още веднъж.

Вижте още: Изхвърлете тези 3 неща от къщата си и ще живеете по-добре!

Ако не успеете да се отървете от упоритите петна, без химикали, можете да направите следното:

Поръсете малко вода върху стъклото на фурната, а след това напръскайте с малко сода и лимонена киселина и го оставете за 10 минути. След това, вземете парче алуминиево фолио, направете една топка и го използвайте, за да изтъркате фурната с него. Ще бъдете изумени от резултатите. Ще забележите, че алуминиевото фолио ще ви помогне да се отървете от тези упорити петна, без да навреди на стъклото или на фурната. След това, можете да избършете фурната с чиста кърпа. Ще забележите, че само след един час, тя ще блесне като чисто нова – и сте направили всичко това без каквито и да било химикали.

Този метод е лесен, евтин и напълно безопасен. Както казахме, вие ще бъдете изумени от резултатите.

Ние наистина се надяваме, че намирате тази статия за полезна и че няма да забравите да я споделите с приятелите и семейството си.

Новини от мрежата:

Обърнат солен пай, който ще ви очарова с вкуса си
Какво означава тази линия, ако я имате върху дланите си?
Обикновеното фолио може да ни избави от болести
Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот
Възстановете ставите си с тази уникална рецепта
Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ