Рецепта за пастърма: сочно, вкусно и с подходящите подправки!

Рецепта за пастърма: сочно, вкусно и с подходящите подправки!
Рецепта за пастърма: сочно, вкусно и с подходящите подправки!

Представяме Ви рецепта за вкусна пастърма, която може да си приготвите у дома. Предимствата пред магазинния й аналог са много: никакви консерванти, освен сол, дълъг срок на годност, лесно приготвяне и разбира се, ненадминат вкус…

Как да си приготвите пастърма у дома:

Традиционно пастърмата се приготвя от свинско месо, което напълно се изсушава. Но може да вземете и телешко месо, а дори и пилешки гърди (в този случай, филето ще стане малко по-сухо).

Необходими продукти:

2,5 килограма свинско месо
500 грама сол
2 чаени лъжици черен пипер
бахар
5 дафинови листа
1 чаена лъжица кориандър
2 супени лъжици червен пипер
1 супена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Подготвя се количество вода и се приготвя маринатата. За целта месото се поставя във водата, така че да го покрие напълно.

2. На всеки литър вода, поставете 4-5 чаени лъжици сол. Добавете пипер, дафинов лист, поставете на котлона и оставете да заври. Прецедете маринатата и оставете да се охлади.

3. Поставете месото в съд, в който ще се маринова. Поставяне в хладилник в продължение на 3 дни. Периодично обръщайте месото.

4. Вземете месото от маринатата, подсушете го със суха хартиена кърпа и го поставете под нещо тежко за няколко часа, за да излезе излишната течност.

5. Подгответе подправките. Можете да използвате такива, които на вас ви харесват.

6. Разделете месото на 2 парчета, овалвайте ги в подправките и ги увийте в тензух. Поставете в затварящ се съд и го съхранявайте в хладилник в продължение на 7 дни.

7. Една седмица по-късно, извадете месото. Омотайте конец около рулото, за да получите нещо като пашкул и го провесете в кухнята на място, където въздухът е по-сух.

8. Пастърмата ще е готова след 3-4 дни, но може да я оставите и за по-дълго време, ако искате да стане по-суха. След това развържете конеца и се наслаждавайте на чудесния вкус!

Този домашно приготвен деликатес се съхранява в хладилника. Подходящ е както за ежедневно приготвяне на сандвичи, така и за празнична трапеза. Пастърмата е удобно да се приготвя в интервал от 2 седмици, за да може винаги да разполагате с вкусно месо, без вредни добавки.

Вижте още: Супа от чесън – мощните й лечебни свойства и ползи

Побързайте да нагостите приятелите си с този чудесен деликатес и да споделите с тях рецептата!

Новини от мрежата:

Обърнат солен пай, който ще ви очарова с вкуса си
Какво означава тази линия, ако я имате върху дланите си?
Обикновеното фолио може да ни избави от болести
Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот
Възстановете ставите си с тази уникална рецепта
Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ