13 приложения на опаковъчното фолио в домакинството

4825
13 приложения на опаковъчното фолио в домакинството
13 приложения на опаковъчното фолио в домакинството

Опаковъчно фолио – една от задължителните покупки в домакинството и то не само защото запазва храната в хладилника прясна! Обикновена ролка може да бъде в помощ на различни ситуации от ежедневието.

Как да се използва опаковъчното фолио:

1. То ще защити вашите ръце, когато трябва да работите с гребло или лопата. Просто увийте дръжката на инструмента и няма да имате никакви мазоли по дланите!

2. Винаги увивайте останките на сладолед във фолио, преди да ги сложите във фризера. Сладоледът ще бъде без замръзнали частици!

Реклама
loading...

3. Обвийте четката с фолио, за да я предотвратите от изсушаване и можете да продължите да работите с боята на следващия ден. Също така, с фолиото може да покриете и буркана с остатъци от боя.

4. Ако увиете стъблото на бананите, плодовете остават свежи за по-дълго време!

5. За уплътняване на шампоаните например, използвайте фолио! Винаги го правете с козметиката, преди да я опаковате в куфар. Със сигурност няма да се разлее!

6. Дръжте една ролка близо до вратата: ако трябва спешно да влезете в дома с обувки, просто увийте мръсните обувки!

7. Уплътнете прозорците.

8. Капан за комарите, които обикалят в кухнята! Нарежете плодове, покрийте купата с парче фолио и направете малък разрез. Насекомите скоро ще се съберат в чашата. Не се колебайте, а изхвърлете цялата компания през вратата!

Вижте още: Почистете фурната без препарати – много хитър трик

9. Оригинален начин да се създаде интересен вариант за боядисване! Нанесете боята, след това покрийте стените с фолиото. Този трик ще създаде уникални украси!

10. Обвийте рафтовете на хладилника! Ако разлеете кисело мляко например, ще бъде по-лесно да се смени фолиото, отколкото да се измие целия хладилник.

11. Опаковъчното фолио е незаменим помощник в загубата на тегло! Полезно е за жените, които искат да се отърват от целулита в проблемните области, стимулира кръвообращението и подпомага естествената загуба на тегло.

Можете също така да се засили действието на всякакви маски и почистване на лицето, като се използва само фолио! Топлинният ефект, който ще създаде фолиото, осигурява ефективно проникване в кожата на веществата, съдържащи се в маската.

12. Покриването на чаша, ще я предпази от разливане!

13. За да изглежда свеж, букет без вода, използвайте този трик. Увийте краищата на стъблата с влажна кърпа, след което с фолио.

Споделете в коментарите нестандартни методи, свързани с употребата на малки домакински неща, които използвате! Ние ще ви бъдем благодарни.

Новини от мрежата:

Обърнат солен пай, който ще ви очарова с вкуса си
Какво означава тази линия, ако я имате върху дланите си?
Обикновеното фолио може да ни избави от болести
Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот
Възстановете ставите си с тази уникална рецепта
Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ