13 приложения на опаковъчното фолио в домакинството

13 приложения на опаковъчното фолио в домакинството
13 приложения на опаковъчното фолио в домакинството

Опаковъчно фолио – една от задължителните покупки в домакинството и то не само защото запазва храната в хладилника прясна! Обикновена ролка може да бъде в помощ на различни ситуации от ежедневието.

Как да се използва опаковъчното фолио:

1. То ще защити вашите ръце, когато трябва да работите с гребло или лопата. Просто увийте дръжката на инструмента и няма да имате никакви мазоли по дланите!

2. Винаги увивайте останките на сладолед във фолио, преди да ги сложите във фризера. Сладоледът ще бъде без замръзнали частици!

3. Обвийте четката с фолио, за да я предотвратите от изсушаване и можете да продължите да работите с боята на следващия ден. Също така, с фолиото може да покриете и буркана с остатъци от боя.

4. Ако увиете стъблото на бананите, плодовете остават свежи за по-дълго време!

5. За уплътняване на шампоаните например, използвайте фолио! Винаги го правете с козметиката, преди да я опаковате в куфар. Със сигурност няма да се разлее!

6. Дръжте една ролка близо до вратата: ако трябва спешно да влезете в дома с обувки, просто увийте мръсните обувки!

7. Уплътнете прозорците.

8. Капан за комарите, които обикалят в кухнята! Нарежете плодове, покрийте купата с парче фолио и направете малък разрез. Насекомите скоро ще се съберат в чашата. Не се колебайте, а изхвърлете цялата компания през вратата!

Вижте още: Почистете фурната без препарати – много хитър трик

9. Оригинален начин да се създаде интересен вариант за боядисване! Нанесете боята, след това покрийте стените с фолиото. Този трик ще създаде уникални украси!

10. Обвийте рафтовете на хладилника! Ако разлеете кисело мляко например, ще бъде по-лесно да се смени фолиото, отколкото да се измие целия хладилник.

11. Опаковъчното фолио е незаменим помощник в загубата на тегло! Полезно е за жените, които искат да се отърват от целулита в проблемните области, стимулира кръвообращението и подпомага естествената загуба на тегло.

Можете също така да се засили действието на всякакви маски и почистване на лицето, като се използва само фолио! Топлинният ефект, който ще създаде фолиото, осигурява ефективно проникване в кожата на веществата, съдържащи се в маската.

12. Покриването на чаша, ще я предпази от разливане!

13. За да изглежда свеж, букет без вода, използвайте този трик. Увийте краищата на стъблата с влажна кърпа, след което с фолио.

Споделете в коментарите нестандартни методи, свързани с употребата на малки домакински неща, които използвате! Ние ще ви бъдем благодарни.

Новини от мрежата:

Обърнат солен пай, който ще ви очарова с вкуса си
Какво означава тази линия, ако я имате върху дланите си?
Обикновеното фолио може да ни избави от болести
Десет заповеди на Фън Шуй за здраве и щастлив живот
Възстановете ставите си с тази уникална рецепта
Как да излекувате коляното си? Проста, но супер ефективна рецепта!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ