10 трика за коса, които ще ви подмладят поне с 5 години

10 трика за коса, които ще ви подмладят поне с 5 години
10 трика за коса, които ще ви подмладят поне с 5 години

За хармонично изражение на лицето, което ще ви помогне да изглеждате с няколко години по-млади, важна роля играе прическа. Ние ви предлагаме няколко варианта, които ще ви помогнат да бъдете винаги на върха. Прочетете и изберете най-добрия за вашата коса.

Подстрижката

Тази прическа тип “пера”, отлично се справя с възрастта, като оформя лицето и шията със стъпаловидната си форма.

Цвят на косата

По-светлият цвят подмладява – това е основно правило, но тук е важно да се избере подходящ тон и цвят на косата. Не се спирайте на нюанс, по-различен от 2-3 тона от естествения ви цвят, като акцентирате върху цвета на очите и кожата.

Жените, които не са склонни към радикална промяна, могат да оцветят само няколко кичура. По-светлите къдрици ще придадат блясък на кожата.

Дължината

Късите прически се асоциират с активност и младост, така че колкото по-напреднала е възрастта, толкова по-къса трябва да е косата. Но не трябва да стигате до крайности, защото много късите прически подчертават овала на лицето, което с възрастта губи плътността си. Най-добрият вариант е дължина от брадичката до средата на шията.

Обем

Пригладената коса ни прави да изглеждаме по-стари, така че косата трябва да е бухнала и обемна. И тук е необходима умереност, тъй като твърде много пищност състарява. Важно е обемът да е естествен и да не се набива на очи. За това допринася многопластовата прическа, къдравата коса, продуктите за фиксиране на коса, които трябва да се използват в умерени количества.

Бретон

Бретонът придава на лицето младост, скрива бръчките по челото и подчертава очите. Най-добрият вариант – филиран и със средна дебелина. Твърде дебел и равен бретон визуално скъсява лицето и го прави по-пълно.

На път

Път, оформен на средата визуално добавя възраст, тъй като това прави лицето да изглежда по-строго. Между другото, благодарение на няколко падащи къдрици отстрани, очите изглеждат по-големи и изразителни. Можете също така да експериментирате с кичури, сресани назад или път, оформен на зиг-заг – това ще смекчи чертите и ще придаде обем.

Небрежен стил

Идеално пригладена коса или стегната назад, покачват с няколко години възрастта. Ако направите опашка, пуснете няколко свободни кичура около лицето и не затягайте прекалено много. В пуснатата косата трябва да има небрежна лекота, която може да бъде постигната чрез леко навити къдрици. За тези, които предпочитат права коса, лекият хаос е добър избор, за който ще помогне асиметричната подстрижка.

Вечерна прическа

За официални поводи забравете перфектно прибраните кичури коса и високо повдигнатия кок в ретро стил. Прическата трябва да бъде по-естествена, а понякога и малко игрива, както при Ейми Адамс, която се осмели да сплете плитки на червения килим, като само спечели от това.

Вижте още: Лек срещу нежеланото окосмяване! Без болка премахва всичко!

И още няколко съвета:

– Прекалено много средства за оформяне неизменно добавят възраст, както при вечерната, така и при ежедневната прическа.

– Ако използвате аксесоари за коса, по-добре да са с високо качество. Не цветна пластмаса и остарели гребени, а забавни фиби за коса и кадифени ластици.

– Когато къдрите косата, използвайте големи ролки или други средства, за да избегнете прекалено дребните къдрици, тъй като те са подходящи, но за 25-30 годишните.

– Всички съвети, изброени по-горе “работят” за здравата коса, така че, за да избегнете шокът на косата, е необходимо да й осигурите много и висококачествени грижи.

Новини от мрежата:

Бъдещето ви може да бъде предсказано с 98% точност с този тест
4 типа главоболия, които говорят за сериозни заболявания
Как да сервираме правилно приборите и да подредим масата!
През нощта сложете чесън в ухото си. Ще бъдете приятно изненадани!
Във вторник тя тежеше 72 кг, а в събота – вече 67! Безспорно тази билка е истинско чудо!
Нито една Нова година не минава без тази домашна салата – деликатес! Гостите ще си оближат пръстите…

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ