Канелата – естественият заместител на инсулина!

12109
Канелата - естественият заместител на инсулина!
Канелата - естественият заместител на инсулина!

В тази статия ще поговорим за канелата. Използването й е силно препоръчително за пациенти с диабет, особено в ежедневната им диета, като се има предвид факта, че канелата има противовъзпалителен ефект и понижава нивата на кръвната захар.

В известен смисъл, тя работи по същия начин като инсулина. Лекарите казват, че тя имитира неговите свойства. “Имитира” означава, че тя е като негово копие, което действа и реагира по същия начин, както инсулина.

Научните изследвания, проведени в Университета на Калифорния установяват, че канелата има вещество, наречено метил – гидроксикалон. Този компонент има антидиабетен ефект, и в същото време намалява нивата на глюкоза в кръвта. Глюкозата е основната причина за прекомерно покачване на теглото: ако не приемаме глюкоза, ние няма да пълнеем.

Ако искате да отслабнете, трябва да намалите нивото на глюкозата. Ключово предимство на канелата е, че тя съдържа вещество, което намалява нивото на глюкоза в организма ни, тъй като тя е много подобна на инсулина.

Канелата има противогъбични свойства. Препоръчително е да се приемат две супени лъжици на ден. Така че нека да видим какъв е най-добрият начин да я използваме правилно!

Реклама
loading...

Съставки:

2 супени лъжици канела на прах (ако сте диабетици, една супена лъжица канела)

1 супена лъжица овесени ядки

1 чаша вода

Начин на приготвяне:

Сместа се приготвя много лесно, а нейният ефект ще забележете след първата седмица. Необходимо е да нагреете и да разбъркате добре всяка една от съставките.

Вижте още: Сода плюс лимон: Тази смес спасява 1000 човешки живота годишно!

Приемайте напитката два пъти дневно в продължение на не повече от 15 дни, като веднага ще усетите как канелата ще повлияе на чревната ви микрофлора.

Последно от мрежата:

Ако видите това на вратата си, веднага се обадете в полицията!
Методът на Норбеков за възстановяване на зрението
Върнете към живот любимата си орхидея! Ето как да го постигнете!
Градина в стената на къщата ви? Вижте как е възможно!
Само 3% от домакините знаят този трик! Няма да повярвате…
Салатена торта номер 1 в света! Ще си оближете пръстите!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ