9 навика на всеки любител на съвършената чистота

14425
9 навика на всеки любител на съвършената чистота
9 навика на всеки любител на съвършената чистота

Всички обичаме навсякъде около нас да е удобно, уютно и чисто. Основните ни врагове са – прах и мръсотия. Те винаги ни обявяват борба. Или ние на тях? Кой ще победи? В действителност, ще се справим с тях много по-лесно, ако се придържаме към тези 9 навика! Нещо повече, не се изискват никакви специални средства или време. Но представете си само колко е прекрасно да се живее в удобна, светла и чиста къща. Ето какво трябва да правите всеки ден, за да постигнете тази чистота.

1. Оправете леглото си

Сутринта най-важното е да оправите леглото си. Много психолози сериозно смятат, че оправеното легло дава на мозъка сигнал за началото на работния ден. Така че не бъдете мързеливи и след като станете от леглото, оправете го, подредете възглавниците и се наслаждавайте на ефекта!

2. Редовно пране и гладене

Реклама
loading...

Перете дрехите си редовно, за да не се натрупва огромна купчина (да не говорим, че това е гаранция, че никога няма да свърши чистото ви бельо). Хората с големи семейства предпочитат да го правят всяка сутрин, но ако живеете сами, прането в няколко предварително определени дни в седмицата ще бъде достатъчно. Пуснете любимите си филми и съчетавайте полезното с приятното.

3. Сложете всяко нещо на мястото си

Когато има отредено място за всичко, е много по-лесно да запазите ред и чистота. Подредете сладки кошници в цялата къща, в които да поставите малки вещи и рафтове за големите.

Вижте още: Почистване на съдове? Това чудо ще пребори всяка мръсотия!

4. Не отлагайте

Вие знаете, че това е ужасна дума – отлагането? Тази тенденция на постоянно отлагане на важните и спешни неща, води до проблеми в живота и болезнени психологически ефекти. Когато получите пратка, разопаковайте я и веднага изхвърлете опаковката. Същото важи и за бъркотиите – опитвайте се да ги подредите възможно най-бързо. Колкото по-дълго чакате, толкова по-трудни за справяне стават те.

5. Не оставяйте пълна мивка за сутринта

За много хора това е болезнено познато. Събуждат се и мивката е пълна с мръсни чинии. Направете го като правило – измивайте всички чинии от вечерта, за да посрещнете утрото с чиста и суха мивка. Тази чистота ще ви хареса и ще усетите разликата много бързо.

6. Сгънете дрехи

Да, след тежък работен ден последното нещо, което искате да правите – това е да сгъвате рокли или панталони. Но това е важно, повярвайте ми. След това ще ви бъде по-трудно да ги съберете от ъглите и отново да ги сгънете.

7. Не си лягам, докато кухнята мръсна

Не се поддавайте на изкушението да скочите директно в леглото след хранене. Обърнете внимание на всичкото почистване, което ви предстои – измийте тенджерите и тиганите, избършете шкафовете и прочие. Не само, че мръсотията ще се втвърди и замирише до следващия ден (разбирайте: ще стане по-трудна за почистване), но чакането означава, че ще трябва да отделите от сутрешното си време, за да компенсирате онова, което сте пренебрегнали предната вечер.

8. Измийте незабавно

Можете значително да намалите бъркотията, като я почистите веднага. Ако изплакнете дъската за рязане, докато пастата ври или започнете да зареждате съдомиялната, докато пилето се пече, по-голямата част от задачите ви ще са приключени, докато стане време да поднесете вечерята.

9. Имате план

Вече несигурността няма да ви плаши. Независимо дали става дума за избиране на дрехите за следващия ден или преглед на почистващите продукти, с които трябва да се запасите преди почистването, можете много да си помогнете, ако планирате предварително.

Последно от мрежата:

Ако видите това на вратата си, веднага се обадете в полицията!
Методът на Норбеков за възстановяване на зрението
Върнете към живот любимата си орхидея! Ето как да го постигнете!
Градина в стената на къщата ви? Вижте как е възможно!
Само 3% от домакините знаят този трик! Няма да повярвате…
Салатена торта номер 1 в света! Ще си оближете пръстите!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ