Обелката на банан може да бъде полезна за здравето ви

41326
Обелката на банан може да бъде полезна за здравето ви
Обелката на банан може да бъде полезна за здравето ви

Обелката на банан може да бъде полезна в много случаи. Тя съдържа анти-гъбични, антибиотични и ензимни свойства. Корите съдържат голям брой витамини В6, В12, магнезий и калий. Плюс това, те са много питателни.

Ако живеете в Америка или Русия, най-вероятно просто хвърляте банановите кори. Въпреки това, в страни като Индия, знаят за полезните свойства на обелката от банан вече в продължение на векове.

Въпреки че пулпата на бананите е доста мека и нежна, тяхната кора е горчива на вкус, тя е дебела и влакнеста. Но ако искате да започнете да я употребявате, можете да я използвате при приготвянето на различни кремове и тестени изделия. Можете да я запържете в продължение на 10 минути. В такива случаи, тя ще може по-лесно да се дъвче и смила.

Прочетете защо корите на бананите са добри за здравето ви:

Банановите кори възстановяват стайните растения

Реклама
loading...

Ако върху листата на вашите стайни растения има натрупан прах, не го отстранявайте с вода, която само ще разпръсне мръсотията наоколо. По-добре минете всяко листо с вътрешната страна на обелката.

Обелката от банан придава блясък на обувките

Тя е чудесна алтернатива на боята за обувки. Избършете обувките с вътрешната част на кората. След това ги полирайте с мека кърпа. Боята за обувки и кората от банани съдържат много калий. Обувките ще продължат да бъдат за по-дълго време блестящи благодарение на естествените масла на банана.

Бори се с акне

Всеки ден преди лягане натрийте кожата си с обелка от банан там, където се оплаквате от раздразнение и обрив!

Тя избелва зъбите

Калият, влизащ в състава на банановата кора, помага в избелването на зъбите. Трябва просто да изберете добре узрели банани, защото именно в такъв банан се съдържат много високи нива на калий. Разтрийте зъбите си, докато не минете всички с кората на банана. Оставете я върху зъбите си в продължение на 10 минути. След това, измийте зъбите си с паста за зъби, за да премахнете всички следи от корите.

Премахва брадавици

Банановите обелки също така премахват брадавици. Просто прикрепете една малка част от кората на брадавицата и я увийте с бинт. Можете също така просто да натрийте брадавиците с обелката.

Използвайте банановите кори при ухапване от дървеници

За да се намали сърбежа от ухапване от насекомо и за да се успокои кожата, трябва да я натъркате с обелка на банан.

Кората е също така е ефективна при псориазис

Само за няколко дни кората на банана може да излекува псориазис. Просто сложете обелката върху засегнатата област и правете това 2 пъти на ден. Кората може да облекчи сърбежа, да хидратира кожата и бързо ще лекува псориазиса.

Помага в борбата с обривите

Можете да използвате бананови кори за премахване на белези. Просто разтривайте болезнените места с банановите кори 2 пъти на ден, докато обривът напълно не изчезне.

Вижте още: Мед от тиква: сладкото лекарство в медицината

Премахва главоболието

Благодарение на високото съдържание на калий, обелката от банан ще ви помогне да се отървете от главоболието. Просто отделете кората и я прикрепете към челото си и на задната част на главата.

Помага при хемороиди

Кората на този невероятен плод е изненадващо ефективна в случай на хемороиди. Всичко, което трябва да направите, е да приложите бананови кори върху засегнатата област и да ги държите за около 5 минути. Повторете тази процедура 4-5 пъти на ден.

Ако сте харесали тази статия, не забравяйте да я споделите със семейството и приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ