С този домашен препарат фурната ще блесне като нова!

С този домашен препарат фурната ще блесне като нова!
С този домашен препарат фурната ще блесне като нова!

Можете да си купите почистващи средства за фурната в почти всеки магазин. Препаратите разтварят сажди и мазнини и се предлагат в голям асортимент. Но тук това, което се явява като проблем е, че почти всички те съдържат много вредни за човешкото здраве съставки. И използването им не е никак безопасно!

Но има и добри новини. Купуването и използването на почистващи вредни продукти, не е задължително. Можете да направите вашата екологична течност за почистване, която ще премахне всички замърсявания, и фурната ще заблести от чистота с отлично свеж мирис. Нужни са ви само няколко прости компоненти за това.

Ще ви трябват следните съставки:

Чиста спрей бутилка;

1,5 чаши вода;

1 супена лъжица препарат за миене на съдове;

10 капки цитрусови етерични масла.

Начин на приготвяне:

Излейте водата в бутилката. Добавете 1 супена лъжица течен препарат за съдове. Добавете към сместа и капките етерично масло от цитрусови плодове.

Цитрусовите етерични масла помагат за почистване от загорелите мазнини и замърсяване. Можете да изберете масло от портокал, лимон, мандарина или смес от цитрусови плодове.

Как да приложете, ако замърсяването не е толкова упорито:

Разклатете бутилката, така че да пръска повече пяна. Напръскайте щедро вътрешността на фурната и оставете за няколко минути. Измийте с влажна гъба, а след това подсушете с хартиена кърпа.

Вижте още: Без повече паяци в къщата с този простичък трик

Ако фурната е силно замърсена:

Разклатете бутилката. Щедро напръскайте вътрешната повърхност на фурната, особено където са загорелите мазнини и поръсете отгоре сода за хляб. Оставете да престои в продължение на 15 минути, след това намокрете фурната с оцет. Нека престои още 10 минути.

Използвайте гъба, за да отстраните замърсяванията, измийте фурната с чиста вода и избършете с хартиена кърпа.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ