Кармата и нейните малко известни закони: Вижте кои са те!

Кармата и нейните малко известни закони: Вижте кои са те!
Кармата и нейните малко известни закони: Вижте кои са те!

Какво е Кармата? На санскрит думата означава “действие”. На Запад законът на кармата е еквивалентен на закона на Нютон: “Силата на действието е равна на силата на противодействието”.

Когато мислим, говорим или действаме, ние използваме собствената си воля. И понеже не можем да осъзнаваме всяко действие, по един или по друг начин това ни кара да страдаме. Да избегнем страданието, както знаете, е невъзможно. Но тук то може да бъде сведено до минимум и да разберем как да се радваме на живота – това ще ни разкрият законите на Кармата.

Тук са 12 от най-интересните закони на Кармата:

  1. Великият закон

“Каквото посееш, това ще пожънеш.”, също известен като “Закона за причината и следствието.” Ако искаме да постигнем щастие, мир, любов и приятелство, трябва да посеем щастие, мир, любов и да бъдем истински приятели. Няма значение какво сме направили във Вселената, тя винаги ни го връща.

  1. Законът за Сътворението

Животът не е никак лесен. Той изисква участието ни и нашите усилия. Ние сме част от един организъм – Вселената. Нашата същност е не само външна, но и вътрешна. Ключът към “коригирането” на вътрешното състояние е независимостта от външния свят. Бъдете себе си и се заобградете с хора, които наистина ви обичат и които съзнателно искат да бъдат в живота ви.

  1. Законът на Смирението

Вие не можете да разберете различието, докато първо не го приемете. Ако имаме врагове, или черти на приятели, които не харесвате, най-доброто, което можете да направите, е да се съсредоточите върху нещо друго. Не ги мислете за врагове, а за приятели.

Закон 4. Растеж

Пътят е по-важен от дестинацията. Най-важното е, че сте напреднали и сте се променили – нямат значение хората, града или технологиите. Нашите животи, както и времето, са всичко, от което наистина имаме нужда. Ако променим нещо в себе си и в сърцата ни, животът ни ще се промени по същия начин.

Закон 5. Отчетност

Всеки път, когато нещо се обърка в живота ви, причината се крие във вас. Ние сме огледалото на това, което ни заобикаля. И, което ни заобикаля – е нашето огледало. Това е универсалната истина.

  1. Законът на универсалната взаимосвързаност

Когато правим това, което смятаме, че от съществено значение, това наистина е много важно. Защото всички неща и явления във Вселената са свързани помежду си.

Всяка стъпка предизвиква следваща, тъй като има последици. За да бъде свършена дадена работа, някой трябва да я започне. Няма нужда да анализирате вашите стъпки от миналото – това е неуместно. Вие сте направили всичко, което е било необходимо въз основа на информацията, която сте имали за тогава. Миналото, настоящето и бъдещето винаги са свързани. Погрешно е да избирате само едната посока и всеки път да започвате “на чисто”.

  1. Законът на Фокуса

Не може да мислите за две неща наведнъж. Ако мислите в главата ви са насочени към търсенето на нещо важно или към духовни ценности, то в ума ви няма място за алчност или гняв.

  1. Законът за даването и за гостоприемството

Ако мислите, че нещо е вярно, то трябва да се докаже във времето. Ако не сте готови – това е само мнение, но не и знание. Знаете само това, което сте научили в практиката и с опита си.

  1. Законът “тук и сега”

Анализите за миналото и плановете за бъдещето ви отклоняват от това, което се случва тук и сега. Старите мисли, старото поведение и старите мечти не ви позволяват да намерите нещо ново.

  1. Законът за промяната

Историята се повтаря, докато не извадите поуки от това, което ще ви накара да промените по пътя си. Глупаво е всеки път да правите едно и също и да очаквате различни резултати.

Вижте още: Кратък и точен еврейски хороскоп. Научете повече за вашия знак!

  1. Законът на търпението и наградата от него

Всяка награда изисква труд. Непреходните ценности носят награди, които обаче изискват постоянна работа. Истинската радост от живота е да направите това, което се изисква, и да знаете, че рано или късно ще постигнете целите си.

  1. Законът на вдъхновението

Вие получавате само това, което заслужавате. Истинската стойност на нещо е равна на енергията и усилията, които можете да положите за него. Всяко ваше благополучие е принос към общото благосъстояние. Само някой, който обича да дава, може да получи нещо вдъхновяващо.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ