Бъдете егоисти през 2017 година! Разберете защо!

2159
Бъдете егоисти през 2017 година! Разберете защо!
Бъдете егоисти през 2017 година! Разберете защо!

Когато се вгледате в света днес, може би си мислите, че хората са егоисти. Но когато се фокусирате върху себе си, това не означава, непременно егоизъм. Ето защо!

Гледайки нравите на съвременното общество, можем да заключим, че неговите представители са много егоцентрични и егоистични. В ерата на “селфи”-то, саморекламата и самодоволството, ние като че ли сме станали обсебени от идеята за привличане на внимание и помпане на егото си … от нулата. Но ако погледнем по-дълбоко в тази идея и се съсредоточим върху себе си, ние ще започнем да разбираме защо здравословното его, самочувствието и любовта към себе си е в основата на изграждането на здравословен и щастлив живот.

Преди да продължим, нека да разгледаме някои дефиниции:

Личност – е същността на дадено лице, която го прави различен от другите хора.

Егоист – човек, който не е загрижен за другите и е фокусирани само върху своята собствена полза и удоволствие.

Реклама
loading...

И какво, ако към две дефиниции, се добави и идеята за уважение към другите? По този начин ние ставаме по-добри хора само за себе си. Ако все още мислите, че всичко изглежда много егоистично, ние сме готови да ви обясним причините, поради които не трябва да се чувствате виновни за егоизма си през следващата година.

Тук са 7-те причини, поради които трябва да дадете път на егоизма си през 2017 година:

  1. Вие ще подобрите отношенията си с другите.

Били ли сте понякога в положение, когато с много хора във взаимоотношенията си имате пукнатини или противоречия? Това могат да бъдат отношения с шеф, родители, половинката ви или приятели, които са били изпълнени с  толкова много болка, вина, гняв, ежедневно напрежение, че са стигнали до срив. В основата на тези привидно непреодолими трудности стои един основен проблем – липсата на любов към себе си.

Не забравяйте, че ако не намерите време и сили да преодолеете собствените си бариери и да обичате себе си, тогава вие постоянно ще се стремите да угодите на любовта на другите. Когато се отдалечите от светските навици, нагласи, желания и всичко останало, вие най-накрая може да бъдете себе си, затова се стеремете да бъде поне малко егоисти. След като се научите да живеете в хармония със себе си, всичките ви взаимоотношения ще претърпят промени към по-добро, но не позволявайте на егото ви, да ви унищожи.

Всички ваши отношения с хора, зависят от това колко дълбоко можете да обичате себе си. Само по този начин вие ще бъдете в състояние да спечелите признание в очите на другите. Животът – това е просто едно огледало, така че ако не разполагате с достатъчно любов и разбиране, вие трябва, преди всичко, да промените своето собствено мислене.

  1. Научете се да обичате безкористно!

В този свят може би няма достатъчно любов и за съжаление, повечето хора не се чувстват самодостатъчни и се нуждаят от одобрението на другите. Ние живеем в епоха, в която струваме толкова колкото са харесвани нашите снимки и това ни позволява да вдигнем самочувствието си. Но в действителност, това е малко вероятно да се случи, ако не уважаваме себе си. Ние отделяме твърде малко време да излекуваме душата си, преодолейте своята несигурност и си дайте толкова любов, колкото заслужавате.

Ако не можете да си дадете любов, тогава как очаквате да я получите от други хора? Обичайте себе си с цялото си сърце и безкористно, тогава вие ще се чувствате добре и ще привличате любов точно толкова, колкото обичате и себе си.

В ерата на желанията не се страхувайте да поглезите и да обичате себе си. Няма по-приятно усещане от това да имате такова количество любов към себе си, че никой да не може да я отнеме от вас.

  1. Можете да промените живота на хората около вас за по-добро.

Ако обичате себе си, то вие ще имате положително въздействие върху хората около вас и върху общуването с тях. В този случай, обезателно ще ги заредите с вашата положителна нагласа и ще им позволите да действат по положителен начин и, най-накрая, ще видите себе си в много по-добра светлина. Казано по-просто, поставяйте техните нужди на първо място и лекувайте старите рани в себе си. Така вие не само ще промените живота си, но също така ще промените света към по-добро.

  1. Възстановете здравето си.

Когато човек започва да търси отговори в себе си, той стига до извода, че всичко зависи от самия него. Вашият живот зависи от изборите, които правите, включително и вашето здраве. Ако обичате себе си, то вие ще сте здрави като цяло. Тогава няма да искате да ядете изкуствени храни и да приемате сладки газирани напитки. След това ще се уверите, че приемайки добри хранителни продукти, вие ще повишите енергията и жизнеността си. Няма нищо лошо, ако прекарвате известно време в приготвяне на здравословни ястия и да се грижите за себе си – това е един нормален и здрав егоизъм. Това ще ви позволи да се преродите и да станете по-добър човек, нищо, че сте егоисти.

  1. Вие ще бъдете в състояние да излезете извън себе си.

Повечето от проблемите на тази планета се дължат на факта, че ние не обичаме себе си и дори не можем да обичаме себе си! Ние позволяваме на нашите умове да ни управляват като кукли, да диктуват всеки наш ход и да ни карат да вярваме, че ние нямаме никаква стойност. По този начин ние създаваме хаос около себе си и започваме да мислим, че не можем да се контролираме. Липсата на любов в нашия свят е пряко следствие от липсата на любов към себе си. Когато получаваме само сенки, ние започваме да превръщаме света в по-лошо място. Поставете себе си на първо място, премахнете всички стари и ненужни мисли от миналото си, и най-накрая се освободете. И за света, и за вас, когато направите това, ще стане по-лесно.

  1. Вие ще бъдете в състояние да се превърнете в най-добрия приятел.

Вие не само ще бъдете магнит за хора, които като вас обичат и се грижат за себе си, но и ще се научите как да бъдете човек за себе си, дори когато никой няма наоколо. Вече няма да се чувстват самотни, защото може да се ползвате от възможността да останете сами със себе си, без да се чувствате всеки път тревожност или депресия. Потопени в себе си като истински егоисти, наистина може да разберете своето “аз”, което ще ви позволи да станете по-уверени и да подобрите самочувствието си.

Вижте още: Кармата и нейните малко известни закони: Вижте кои са те!

  1. Вие ще започнете да взимате правилните решения за себе си.

Отделете време да се обичате, безмилостно кажете сбогом на всичко, което вече не е нужно в живота ви, и оставете около вас само най-добрите неща и хора. Това решение не е трудно, тъй като вие ще знаете точно кои сте и какво искате от живота. Познавайки и харесвайки себе си, ще бъдете в състояние да направите избор, поради новото си отношение към света, и тези решения ще бъдат 100% свързани с вашите истински цели и желания.

Така че, както виждате, фокусът върху себе си не ви прави егоисти. Да, можете да съсредоточите вниманието върху себе си, без поглед към другите. Въпреки това, любовта към себе си винаги е безкористна, защото не е нужно да получавате нещо от другите; основната цел на промените е да подобрите връзката със себе си и с другите. Започнете да оценявате тези, които сте в действителност и направете същото и с другите хора. И нищо, че би било егоистично от ваша страна.

Така че бъдете егоисти през 2017, и оставете назад всичко, което ви пречи да бъдете по-добри.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ