Кои продукти не трябва да се смесват при хранене?

17187
Кои продукти не трябва да се смесват при хранене?
Кои продукти не трябва да се смесват при хранене?

Понякога, ставайки от масата, нашият стомах се държи “неадекватно” и всичко това, защото се храним неправилно. Не всички продукти са съвместими!

Ето кои продукти не бива да се комбинират:

Сирене, месо – фосфорът, цинка и микроелементите, които се съдържат в тях, не са съвместими в тези продукти. Фосфорът например абсорбира цинка.

1374522082

Паста и месо. Пастата допринася за образуването на глутен, а самото месо е несмилаем продукт. Представете си само как се чувства в стомаха ви. За добро храносмилане на тези храни, яжте отделно пастата, а месото го направете на яхния.

Реклама
loading...

Картофи и яйца. Минералите, които се съдържат в много картофи, забавят усвояването на калций и желязо, които пък се съдържат в яйцата.

Алкохол и зеленчуци. Виното разрушава витамин В1, съдържащ се в зеленчуците.

Яйца, риба – рибата съдържа витамин B7, яйцата съдържат пък елемент, който неутрализира този витамин напълно. Ползите от яденето на риба на практика не могат да се получат от организма.

bez-nazvaniya

Домати, бяло сирене – комбинацията на тези продукти е смъртоносна за ставите. Тя допринася за отлагането на калций в организма. Калцият се отлага в ставите, поради което вие започвате да имате проблеми.

Краве масло и картофи – комбинацията представлява истинска “бомба”, която ще унищожи вашата фигура. Картофите са източник на въглехидрати и вдигат нивата на кръвната захар и намаляват възможността на организма да произвежда инсулин. Както е известно инсулинът също е отговорен за усвояването на мазнините. Оказва се, че инсулинът понижава нивото на глюкозата, а в същото време усвоява всички мазнини, съдържащи се в маслото.

Краставици, домати – краставицата съдържа аскорбинов ензим, който разрушава витамин С, съдържащ се в доматите.

mozno-li-virashivat-pomidor-i-ogurec-v-odnoj-teplice

Вижте още: В кои случаи джинджифилът не е полезен за здравето ни?

Риба и растително масло – рибата е богата на витамини от групата на омега-3, които са необходими за правилното функциониране на нервната система, имат положителен ефект върху ставите и намаляват риска от образуването на тумори. Растителната мазнина съдържа друг вид витамини от група на омега-6 и унищожават омега-3, така в резултат на приемането на риба те изчезват. Също така омега-6 ускорява процеса на стареене на клетките. Гответе рибата на скара или печете във фолио, или на пара.

Вино, червено месо – танините, съдържащи се във виното, не са съвместими с месото, което пък е богато на желязо.

02_72

Чай, тестени продукти – в чая се съдържат дъбилни вещества, които не позволяват на витамините да се усвоят. Витамините, които се съдържат в тестото и по-конкретно в маята, която се използва в него, са: магнезий, калций, мед, цинк, витамин В1 – всички това не се усвояват при приемането на тези продукти едновременно.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ