Науката потвърди: Негативните хора бавно ви убиват!

41516
Науката потвърди: Негативните хора бавно ви убиват!
Науката потвърди: Негативните хора бавно ви убиват!

Ако се отървете от негативните хора, ще бъдете не само по-щастливи, но и по-здрави.

Ние всички знаем как понякога е трудно да общуваме с хора, които непрекъснато се оплакват. Това, което се случва е, че ние вземаме от тяхната негативност. Като цяло, за учените това не е тайна: пищене, стонове, оплаквания и склонност към драматизация на събитиятата са наистина заразни. Но, както се оказва, това е само част от проблема.

Оказва се, че според най-новите изследвания, комуникацията с хора има отрицателно въздействие върху здравето ви. Не само на менталното, но и на физическо ниво.

Негативността, идваща от колеги, приятели или съученици, буквално пренарежда мозъка ни, така че да е по-лесно да видим в света само лошите и по-трудни гледни точки, отколкото добрите.

Обратното също е вярно: позитивността също като мускул расте, ако я използвате.

Реклама
loading...

Но такива негативни чувства като цинизъм, враждебност и гняв, са ужасни за тялото ни…

Негативността може да убие!

Вземете, например, гневът. Той води до влошаване на състоянието на имунната система, а ефектът е по-лош, отколкото можете да си представите. Един изблик на гняв потиска имунната система до шест часа! Ако се ядосвате много често, бъдете сигурни, че сте изложени на риск от такива ужасни неща като инфаркт на миокарда и инсулт, обяснява кардиолог д-р Синтия Сейк.

Често ли изпитвате недоверие към хората, с които общувате? Едно изследване, публикувано през 2014 г. в списание “Neurology”, показа, че недоверието и цинизмът повишават риска от развитие на деменция и болест на Алцхаймер.

Да, и това също е лошо за сърцето: едно проучване от 2009 г. показа, че циничните жени е по-вероятно да умрат от сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които едва ли може да се нарекат цинични.

Негативността е като грип и като вирус!

По принцип, сериозните учени не се съмняват, че негативността е наистина ужасна. Но вие не можете да си представите колко заразни могат да бъдат негативните чувства.

“Колкото повече време прекарвате с негативни хора, толкова повече ще започнете да ги харесвате,  обяснява психологът Илейн Хутфилд, провела проучването.

Открих, че хората имитират всички характеристики на поведението на другите: изражението на лицето, позата, движенията, тона на гласа и т.н. Но най-важното е, че ние приемаме психическото състояние на хората, близки до нас. Хората са много чувствителни същества. Ако някой от вашето обкръжение е в лошо настроение, то ще се пренесе и на останалите. Същото важи и в обратния случай. ”

Вижте още: 10 примера, че човешкият мозък може лесно да бъде заблуден

Така че сега е времето да се отървете от вечно недоволните хора. Не се оплаквайте от живота, а се отървете от тези, които го правят през цялото време!

И моля споделете този пост с негативните си приятели. Кой знае, може би този пост ще ги накара да се променят…

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ