Отървете се от хиперпигментацията с тази природна рецепта!

Отървете се от хиперпигментацията с тази природна рецепта!
Отървете се от хиперпигментацията с тази природна рецепта!

Хиперпигментацията е заболяване, което се характеризира с тъмни петна по кожата и индуцира увеличаване на количеството меланин. В следствие се получава тъмния пигмент по кожата. Излагането на слънчева светлина, майчинството, определени здравни състояния, стареенето или травмите могат да доведат до заболявания и да създадат естетически неприятните кафяви петна, които са типични за този проблем.

Бихме могли да разделим причините на 2 групи: вътрешни и външни. Външните причини могат да бъдат, например, атмосферата (директна слънчева светлина) или химични съединения (бетаксолол, миноциклин, естроген, прогестерон, и т.н.).

Лунички, старчески петна, както и петната от слънчевата светлина са породени в резултат на вредните ултравиолетови лъчи на слънцето, които пък предизвикват временна или постоянна промяна на цвета на кожата.

Следи от травма или хирургична интервенция може да доведат до промяна в цвета, или дори, когато проблемът не бъде отстранен, да останат за постоянно.

Меланодермия – хиперпигментацията на кожата, която се случва по време на бременност. Обхваща предимно носа и бузите. Като правило, болестта изчезва от само себе си след бременността и не причинява значителни проблеми.

Физическото лечение на хиперпигментацията може да се осъществи с тази природна рецепта:

Смесете 1 чаена лъжичка куркума на прах и 1 чаена лъжичка лимонов сок.

Нанесете върху засегнатата област. Оставете за 15 минути до изсъхне. Изплакнете със студена вода. Веднага след процедурата в никакъв случай не излагайте кожата си на слънце! Препоръчително е да направите операцията в банята.

Вижте още: Благодарение на този трик косата няма да бъде наелектризирана!

Тази процедура се повтаря 1 или 2 пъти всеки ден, докато не забележите подобрение. Този прост инструмент се основава на принципа на Аюрведа, древната индийска наука за изцеление и тя наистина работи.

Лимонът изчиства и изсветлява кожата, а куркумата прави кожата по-лека и има противовъзпалително действие.

Опитайте тази природна рецепта, няма да бъдете разочаровани!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ