Внимание: Лазерната показалка може да е много опасна!

21748
Внимание: Лазерната показалка може да е много опасна!
Внимание: Лазерната показалка може да е много опасна!

Лазерната показалка е доказано опасна!

Лазерна показалка е често явление в много домове. Този продукт е много популярен въпреки своите опасности. Обикновено възрастните не обръщат достатъчно внимание на това, с което играят децата им, много от тях дори не мислят, че една обикновена лазерна показалка е толкова опасна.

Каква е причината?

Лазерните показалки са евтини стоки, които най-често се произвеждат в Китай. Не е изненадващо за никого, че те биват произведени с нарушения на всички норми и правила. Трябва да я използвате само по предназначение и не забравяйте да я скриете от децата си. Неправилната експлоатация води до сериозни последствия. Съществуват доста тъжни примери.

Момче, което си играе с лазерна показалка, решава да направи следния опит. Момчето насочило показалката за няколко секунди към окото си. Чудело се какво ще стане. Резултатът бил катастрофален. След “експеримента” той загубил 75% от зрението си. Сега ще трябва да използва през целия си живот очила.

Реклама
loading...

Така че силата на светлината на лазерната показалка може да направи човек инвалид. Първоначално, лазерният лъч работи безболезнено, така че проблемът не може веднага да се забележи. Когато детето започва да вижда лошо, родителите го водят в болницата. Така че ние трябва да запомним, че лазерната показалка е опасна за очите и здравето. Никога не купувайте детски опасни играчки!

lazer-1

По време на изследването е установено, че макулата на очите на момчето е повредена. Само микрохирургията на очите може да помогне на болното дете. Няма никакви други възможности за лечение. Сега живота на увреденото дете ще се промени.

Вижте още: Нарежете лимон и го оставете в спалнята. Това може да ви спаси!

То няма да може да чете бързо, ще се учи трудно. Разбира се, възможността да кара кола в бъдеще изобщо не се допуска.

Лазерната показалка е опасна не само за хората, но също така и за животните. Дори и ниската консумация на енергия на този продукт може да навреди на ретината. Запомнете това! Погрижете се за себе си и за близките си хора!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ