Вижте най-уютното място на света! Красота и спокойствие! (ВИДЕО)

6331
Вижте най-уютното място на света! Красота и спокойствие! (ВИДЕО)
Вижте най-уютното място на света! Красота и спокойствие! (ВИДЕО)

Село Гийтхорн е най-уютното и спокойно място на Земята.

Намира се в Холандия. В него няма коли или автобуси, пътища почти не съществуват, а само канали. Затова основният транспорт са лодките, а второто името на селото е Холандската Венеция. В него има уникалната атмосфера на тишина, уют и пълен релакс. Всичко тук диша спокойно и не бърза , като в обикновено холандско село от 18 век.

Историята на селото започва през 1230 г., когато група бежанци от южната част на страната намерили това място. Единственото нещо, което им направило впечатление – огромен брой кози рога, които останали след голям потоп. В това е и тайната на името на селото – Goat horns, или “кози рога”.

С течение на времето хората не само променили името на селото в по-благозвучно, но също така установили, че има много торф. Жителите копаели торф на тези места, където е най-удобно. В резултат на разкопките се появили ями, след това те станали езера, а след това и верига от канали, които сега привличат туристите като магнит.

Къщите в селото са разположени предимно по островчетата и са свързани с дървени мостчета, които тук са повече от 50 Почти всички къщи в селото са с тръстикови покриви – блатистите райони предоставят на жителите много тръстика. Преди това само богатите могли да си позволят керемиден покрив и много използвали слама, но сега е вярно точно обратното, сламените покриви са по-скъпи.

Реклама
loading...

Вижте още: Вижте какво получавате ако се откажете от старата си кола

Селото придобива широка популярност сред туристите в 60-те години, след като холандският режисьор Bert Haanstra го показва в свой филм. / Другите Новини

Вижте видеото:

 

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ