Ароматизираните свещи – опасни за нашето здраве?

Ароматизираните свещи – опасни за нашето здраве?
Ароматизираните свещи – опасни за нашето здраве?

Тази история определено ще ви замисли дали да продължите да използвате ароматизирани свещи в дома си!

Най-лошият кошмар за всички родители е да открият, че при тяхното дете има нещо, което не е наред. Всяка майка внимателно наблюдава детето си и забелязва и най-малките промени.

Героинята от тази история направила странно откритие: тя видяла по носа на детето си нехарактерните за възрастта му черни точки. Проучванията и анализите са показали невероятния резултат: това били сажди!

Оказало се, че по лицето на детето имало наслоения от сажди в следствие от горенето на ароматни свещи. Както се оказа, жената използвала ароматизирана свещ за дома. И тя горяла дълго време – понякога до три часа на ден. Можете да си представите на какъв риск е подложила тази майка своето бебе!

Реално тя не знаела малката подробност, че ароматните добавки, които се използват в тези свещи, по време на горенето образуват формалдехид, който е мощен канцероген. Особено опасна е свещта с аромат на лимон: в нейния състав влиза лимонено вещество, което също се използва в освежителите за въздух и в почистващите продукти. По време на горенето лимоненото вещество прави реакция с озона и образува токсичен формалдехид. Според проучвания, концентрацията на този компонент в ароматните свещи е 100 пъти по-висока, отколкото се е смятало досега.

Вижте още: Този природен антибиотик убива всички инфекции в организма!

Така познатите и безвредни на пръв поглед свещи могат да бъдат опасни за здравето не само за децата, но и за възрастните.

Погрижете се за здравето си – не използвайте ароматни свещи, има много природни и безопасни начин да ароматизирате дома си.

Споделете тази информация с приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ