Котката – показател за благополучието на човека

20566
Котката – показател за благополучието на човека
Котката – показател за благополучието на човека

Повечето нормални хора, се отнасят към котката много положително, но някои членове на човешката раса изпитват към нея необяснима враждебност. Котките ги дразнят, изнервят, имат желанието да се отърват от тях незабавно. На пръв поглед ще си кажете – “Е, както от това?” Това, че хората не харесват котките, е личен въпрос! Може би е така, но всъщност е повод да се замислите сериозно!

Котката, заедно с кучето, живее у дома с хората от незапомнени времена. Но ако вземането на куче обуславя специфична и ясна причина – лов, охрана, то при котките всичко е много по-сложно.

Унищожаването на малките вредители като плъхове и мишки могат да се причислят към извършваните от тях услуги, но основната цел на домашната котка не е ясна.

Котката има уникална био-енергична система. Тя е способна да настройва заобикалящото я биополе, като по този начин осъществява корекции, а при необходимост дори в определени случаи води до пълно възстановяване. Според разказите на собствениците на домашни котки след разговор с техния любимец, от тях изчезвали главоболие, пристъпи на високо кръвно налягане, всичко това не било измислица. Всеки пропуск в нашето тяло винаги се проявява като нарушение на енергията на аурата, котката усеща това и се втурва на помощ.

Въпреки това, талантът на тези космати красавици не се изчерпва само с балансиране на енергията. Котката е в състояние да служи като един вид показател за благосъстоянието на човека. Когато в живота ни всичко е наред, котката, която живее наблизо, е спокойна, спи по много, не пренебрегва хигиената и има добър апетит. Ако вашият домашен любимец несправедливо се изнервя, спре да се грижи за себе си, спре яде, това означава, че имате нещо в себе си, което не е наред. Обикновено всички чувствителни котки реагират на кавги в семейството, освен това, те винаги вземат страната на несправедливо пострадалата страна от конфликта. Ако например, несправедливо наказвате детето си, бъдете сигурни, ще котката ще отиде при него и с грижа и мъркане, ще се опита да го успокои, за да възстанови неговото психическо равновесие.

Реклама
loading...

И сега нека да кажем това, за което в действителност е тази статия. Подобно на всяка деликатна връзка, връзката между човека и котката му е двупосочна. Котките усещат добре хората, но и човекът усеща котката си. Ето защо хората, които са безразлични към нея не се срещат често. Или симпатия, или антипатия. Със съчувствието всичко е ясно, но враждебността … Според нашите наблюдения, деветдесет процента от хората с най-тежки форми на алкохолизъм не могат да търпят котки, повечето хора, които се отличават с нестабилност в личния си живот, категорично заявяват: “Аз мразя котки!”, децата, изложени на насилие в семейството или в училището прехвърлят болката си на бездомните или кварталните котки.

Вижте още: 9 трика, с които ще изглеждате по-интелигентни

И тези примери не са достатъчни. Ние можем да кажем със сигурност, че за един човек, чиято карма не е съвършена, котката предизвиква у него негативни емоции. Такива хора трябва сериозно да се замислят за това как да променят живота си, да им олекне и да бъдат по-щастливи. А освен това пухкавото същество няма да ги доведе до нищо друго, освен да ги предизвика да се усмихнат.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ