Какво ще се случи, ако към канелата добавите супена лъжица мед?

40398
Какво ще се случи, ако към канелата добавите супена лъжица мед?
Какво ще се случи, ако към канелата добавите супена лъжица мед?

Още в Древен Египет канелата е известна със своите лечебни свойства, тъй като тя е в състояние да лекува различни заболявания и по този начин се счита за чудесен елемент от здравословното хранене.

Как тялото ви реагира на дневния прием на полезни естествени продукти като меда и канелата? Те се използват от древни времена в китайската медицина. Медът и канелата създават вещества, които могат да помогнат на организма в много ситуации. Взети поотделно, тези две естествени елементи винаги са били считани за много полезни за здравето.

Мед. В резултат на усилената работа на пчелите, това е реален и естествен антибиотик, съдържащ различни витамини.

1-90-1-2

Канела. Тя е била използвана в Древен Египет, поради своите лечебни свойства, които могат да лекуват различни заболявания. Канелата е богата на антиоксиданти, стимулира имунната система, дезинфекцира червата, освежава, подобрява храносмилането, отлично средство при настинки и диария.

Реклама
loading...

Но не прекалявайте, защото прекомерното количество канела може да бъде токсично за черния дроб и бъбреците, а също и да си взаимодейства с някои медикаменти (например, нестероидни противовъзпалителни средства). Лекарите препоръчват не повече от 3 грама канела на ден.

Разберете повече за ползите на меда и канелата:

2-71-2

Поддържат сърцето здраво.

Добавете в един буркан с мед няколко супени лъжици канела и разбърквайте, докато стане гладка смес. Всяка сутрин за закуска яжте парче хляб или бисквити, намазани с мед и канела. Скоро ще забележете резултатите. Тази смес е в състояние да намали холестерола и риска от повторен инфаркт. Тя нормализира сърцето, укрепва артериите и вените, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Помага в лечението на артрит.

Добавете в чаша топла вода 2 супени лъжици мед и половин супена лъжица канела на прах. Пийте на гладно рано сутрин и вечер преди лягане. Изследване, проведено в университета в Копенхаген, с участието на 200 доброволци, страдащи от хроничен артрит, показа, че една седмица по-късно в резултат на редовния прием на напитката 75 пациенти усещат намаляване на болката. Един месец по-късно всички 200 пациенти вече не чувствали болка и започнали да ходят без проблеми.

Помагат в борбата с инфекции на бъбреците и пикочния мехур.

В чаша топла вода трябва да добавите една супена лъжица мед и две супени лъжици канела на прах и да разбърквате. Пийте два пъти на ден на празен стомах сутрин и следобед. Тази смес има мощно антибактериално действие, защото медът е естествен антибиотик, който за кратко време убива бактериите.

3-59-2

Отлично средство при настинки.

За лечение на настинки, кашлица и синузит, добавете в чаша топла вода една супена лъжица мед и щипка канела и пийте по няколко пъти на ден, докато състоянието ви не се подобри.

Укрепва имунната система.

Редовната употреба на същата смес се подготвя за подобряване работата на сърцето, укрепва белите кръвни клетки, предпазва организма от бактерии и вируси и по този начин предпазва от заболяване.

Вижте още: Нарежете лимон и го оставете в спалнята. Това може да ви спаси!

Помага в борбата с килограмите.

Разтварят се в чаша вода една супена лъжица мед и половин лъжичка канела и пийте напитката всеки ден в продължение на половин час преди закуска и половин час преди лягане. Загубата на тегло е гарантирана.

Намалява нивата на холестерола.

Разтворете в половин литър вода 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела. Тази напитка може да се пие три пъти на ден. За кратко време нивото на холестерола ще спадне с до 10%, като по този начин ще намалите риска от сърдечно-съдови заболявания.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ