Ако видите банкнота на предното си стъкло, тръгнете веднага!

Ако видите банкнота на предното си стъкло, тръгнете веднага!
Ако видите банкнота на предното си стъкло, тръгнете веднага!

Вижте защо, ако видите банкнота на предното си стъкло, трябва незабавно да тръгнете, без дори и да си помисляте да я взимате!

Крадците и мошениците са изобретили един безкраен списък от методи как да се доберат до вашето имущество. Необходимо е да направите само една грешна стъпка и може да загубите не само, например, автомобила си, но дори и живота си. Всичко е въпрос на няколко секунди.

Днес, автомобилните аларми стават все по-сложни и са оборудвани с такива системи, които осигуряват отлично ниво на надеждност и сигурност. Но крадците не седят безучастно. Те намират нови начини как да извършат поредното си престъпление.

Представете си, че колата ви е била паркирана близо до магазина, до който сте решили да пазарувате, връщате се с пълни ръце, оставяте чантите в багажника си, и сядате зад шофьорското място. Запалвате автомобила си и забелязвате, че под чистачките на стъклото има банкнота, и то отговаряща на сериозна сума пари.

Какво ли ще си помислите? О, на добър час! Какъв късмет! Но не… Това е просто хитър ход как да откраднат колата ви. Парите биват поставени именно там, защото трябва да измъкнат колата буквално от ръцете ви. Много често такива случаи се срещат на паркинги и гаражи, където колите са паркирани към стената и е трудно да забележите парите, докато не отидете до тях. Видите ли парите, излизате, оставяте колата да работи, крадецът скача зад волана и моментално изчезва под носа ви. Можете дори дълго време да ви се наложи да осъзнавате какво точно ви се е случило – всичко става толкова бързо и неочаквано.

Реклама
loading...

В подобна ситуация е попаднала една млада майка на име Кири Виман в САЩ. Тя напазарувала за Коледа. Когато се върнала от магазина, забелязала банкнота под чистачките си. Тя помислила отначало, че някой й е направил изненада за празника. Вие какво бихте си помислили на нейно място?

Тя се спряла, слязла от колата си и вдигнала банкнотата. После разбрала, че е фалшива. Имала и даже надпис: “Ха! Вие сте решили, че това е реално, но не е!” За щастие, Кири видяла парите още преди да влезе в колата си. Само си представете – нейният малък син, седял през цялото време на задната седалка. Какво ли щеше да се случи, ако тя не беше видяла парите, преди да се качи в колата си? Щеше да стане най-страшното!

Вижте още: Котката – показател за благополучието на човека

Мили шофьори и пътници, бъдете внимателни! Винаги помнете, че безплатните неща могат да бъдат просто капан. Не позволявайте на тези, които искат да ви измамят, да успеят да ви изкушат и да изманипулират вас и вашите близки.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ