Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!

Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!
Фурмите могат да излекуват почти всяка болест!

Фурмите са богати на фибри и по този начин ви помагат на храносмилането. Те също съдържат голямо количество хранителни вещества, които укрепват сърдечния мускул и регулират нивото на холестерола.

Фурмите потискат апетита. Могат да бъдат заместител на бялата захар и да стимулират загубата на тегло. Те са богат източник на желязо: 100 грама фурми предоставят 0,90 грама желязо или 11% от препоръчителната дневна доза на организма.

Препоръчително е да консумирате фурми при анемия.

Високото съдържание на калий в тях поддържа нервната система, при приема на достатъчно количество фурми на ден вие ще намалите риска от получаването на инсулт с 40%.

Те са богати на фосфор, който поддържа функцията на мозъка, а калцият, съдържащ се в тях, е необходим за поддържането на чревната микрофлора.

Фурмите могат да се използват като лек срещу запек – достатъчно е през нощта да хапнете няколко фурми и да изпиете една чаша вода.

С цел да подобрите сексуалния си живот, е препоръчително да похапвате фурми с козе сирене заедно с мед и кардамон.

Фурмите регулират високото кръвно налягане. 5-6 фурми съдържат 80 мг магнезий, който разширява кръвоносните съдове. Проучванията показват, че имате нужда от 370 мг магнезий дневно за поддържането на нормално кръвно налягане.

Вижте още: Без повече мазнини на корема с тази много ефективна напитка!

Те съдържат витамини, които подобряват състоянието на ретината и макулата и предотвратяват тяхното стареене.

Фурмите са полезни след раждане. Тяхната употреба укрепва тялото на жената, предотвратява развитието на следродилна депресия и стимулира производството на мляко.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ