15 рецепти за различни заболявания с мед и канела

15 рецепти за различни заболявания с мед и канела
15 рецепти за различни заболявания с мед и канела

Сместа от мед и канела лекува редица заболявания. Вижте някои от тях!

 1. Сърдечни заболявания.

Всеки ден яжте за закуска филийка хляб, намазана вместо с конфитюр, с паста от мед и канела на прах. Те понижават холестерола и ще ви спасят от инфаркт. Дори и тези, които вече са претърпели инцидент със сърцето, могат да избегнат повторна криза.

 1. Повишена умора и слабост.

Редовният прием на 1/2 чаена лъжичка мед с добавка от канела в чаша вода сутрин на гладно и в следобедните часове (около 15:00 часа) повишава жизнените функции на организма.

 1. Артрит.

Всеки ден сутрин и вечер приемайте по 1 чаша топла вода с 2 чаени лъжици мед и 1/2 чаена лъжица канела. Редовният им прием лекува дори хроничен артрит.

 1. Холестерол.

2 супени лъжици мед и 3 чаени лъжици канела, смесени с 2 чаши топла вода, намалят нивата на “лошия” холестерол в кръвта с 10% в рамките на 2 часа. Както при лечението на артрит, приема на сместа 3 пъти на ден води до нормализиране нивата на холестерола дори и при хронично-болните пациенти. Хората, които ежедневно приемат с храната си мед в най-чистата му форма, се оплакват по-малко от висок холестерол.

 1. Имунитет.

Дневният прием на мед и канела укрепва защитните функции на организма и предпазва от бактерии и вируси, подобрява способността на белите кръвни клетки, за да се борят с бактериалните и вирусните заболявания.

 1. Цистит.

Вземете 2 супени лъжици канела и 1 чаена лъжица мед и разбъркайте в чаша хладка вода. Така унищожавате инфекцията на пикочния мехур.

 1. Косопад.

Намажете корените на косата с паста от загрят зехтин, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжица канела и оставете на главата в продължение на 15 минути. След това измийте косата си с хладка вода. Дори 5 минути са достатъчни, за да се насладите на очевидния ефект.

 1. Гъбички на ноктите и кожата.

Смес от мед и канела (в равни количества), приложена на засегнатата част, лекува кожата и ноктите от гъбички и други кожни инфекции.

 1. Акне.

Намажете пъпките си преди сън с паста от 3 супени лъжици мед и 1 чаена лъжица канела и на сутринта измийте с топла вода. След 2 седмици акнето ще изчезне напълно.

 1. Усещане за тежест в стомаха.

1/2 чаена лъжица канела на прах и 2 супени лъжици мед, взети преди хранене, намаляват киселинността в стомаха и помагат да се смели дори и най-тежката храна.

 1. Подуване на стомаха.

Мед с канела намаляват подуването на корема.

 1. Свеж дъх.

Първото нещо, което правят жителите на Южна Америка всяка сутрин, е да изплакнат гърлото си с горещ разтвор от мед и канела, за да поддържат приятен дъх в устата си цял ден.

 1. Обикновена настинка и грип.

Приемайте 1 супена лъжица топъл мед с 1/4 чаена лъжичка канела три пъти на ден. Ще излекувате кашлицата и настинката и ще очистите носния канал.

Вижте още: Без повече мазнини на корема с тази много ефективна напитка!

 1. Болка при остеохондроза и натъртвания.

1 чаена лъжица канела се смесва с 1 супена лъжица мед. Нанесете с лек масаж на болезненото място и направете компрес. Премахнете при силно усещане за парене.

 1. Дълголетие.

1 супена лъжица канела, разтворена в 3 чаши преварена и охладена вода с 4 супени лъжици мед, поддържа кожата свежа и мека и забавя стареенето.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ