Оризова маска за лице: трайни резултати още на първия ден!

38735
Оризова маска за лице: трайни резултати още на първия ден!
Оризова маска за лице: трайни резултати още на първия ден!

Забележителният ефект на домашната маска за лице обикновено се постига след няколко процедури, но невинаги това е задължително. Възможно е да постигнете желаните резултати само за една вечер. Забравете за часовете при вашия козметик! Голямата тайна е, че колкото по-бързо овлажните кожата си, толкова повече тя ще бъде копринена и подхранена с хранителни вещества, а и ще се отървете от лющенето.

Тази маска се използва вече дълго време в тайландските СПА – салони. Удивително е, че можете да се поглезите с тази приятна процедура, като използвате само наличните продукти у дома и нито един грам химия!

Още на 15-та минута маската облекчава умората от тежкия работен ден или премахва следите от безсънна нощ. Благодарение на нея гримът се почиства лесно и не е нужно да ползвате козметика за скриване на отоци и възпаление.

Реклама
loading...

Съставки:

1 супена лъжица ориз

1 супена лъжица овесени ядки

3-4 броя орехи

0.5 банан

Подготовка:

  • Смелете в кафемелачка по отделно ядките, ориза и овесените ядки.
  • Направете от банана каша с помощта на вилица.
  • Смесете всички съставки, добавете вода в консистенцията. Трябва да се получи нещо като гъста сметана.
  • Нанесете маската на почистено лице, оставете за 15-20 минути, след това изплакнете с топла вода и нанесете овлажняващ крем.

Ако кожата е много суха, можете да замените банана със сметана или мляко, но трябва да знаете, че самият плод играе важна роля в състава на маската: той съдържа цинк, желязо и магнезий – основният набор от витамини, необходими на кожата.

Оризът е един вид антиоксидант, който помага да поддържате кожата си млада и ефективно почистена. Овесените ядки премахват грапавините, полират кожата, а орехът действа като естествен ексфолиант.

Вижте още: Мазнините на корема ще изчезнат само за 6 дни! Ето как!

Още след първото прилагане на оризовата маска ще забележите разликата, но за траен ефект препоръчваме да направите няколко козметични процедури – около 2-3 пъти седмично.

Поглезете се с приятен сеанс за грижа на кожата и бъдете винаги на ниво! Запазете си тази домашна маска в тефтера с полезни съвети!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ