Защипан седалищен нерв? Вижте как да се отървете от тази болка!

25182
Защипан седалищен нерв? Вижте как да се отървете от тази болка!
Защипан седалищен нерв? Вижте как да се отървете от тази болка!

Седалищният нерв води своето начало от областта на лумбалните прешлени и минава през задните части, простирайки се към крака. Ето защо, болката при неговото притискане се усеща особено силно.

Когато говорим за притискане на седалищния нерв, това води до загуба на еластичност и гъвкавост на мускулите на краката. Лошата поза, както и други фактори, касаещи общото здравословно състояние, могат да доведат до този проблем.

Искаме да ви предложим някои естествени продукти, които могат да ви спасят от ишиас.

Билките, които са ефективни срещу ишиас!

1) Чесън

Реклама
loading...

Противовъзпалителните свойства на чесъна са добре известни в продължение на десетилетия. Ако намалите възпалението, ще намалите болката. Използвайте чесън на прах или чесън със сол против възпаления.

2) Жълт кантарион

В продължение на много години това растение се използва за намаляване на различните видове болка. Особено ефективен е при главоболие и за подобряване на имунитета. Маслото от тази билка има много ползи за здравето – противовъзпалителни и антибактериални свойства.

3) Ямайски дрян

Можете да го използвате като добавка към тинктури или под формата на таблетки. Лесно е да ви спаси от болката. Въпреки това, бременните жени и кърмачките не трябва да го използват.

Вижте още: Използвайте кората от мандарина! Ще се удивите на нейните ползи!

4) Куркума

Куркумата има хиляди ползи за здравето: намалява холестерола, укрепва имунната система, ускорява метаболизма, облекчава главоболието и решава проблемите с храносмилането. Продължителната употреба на куркумата намалява болката, която е причинена от ишиас и от притискането на седалищния нерв.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ