Почистете бъбреците си и филтрирайте кръвта с тези 4 напитки!

Почистете бъбреците си и филтрирайте кръвта с тези 4 напитки!
Почистете бъбреците си и филтрирайте кръвта с тези 4 напитки!

Едни от най-вредните вещества за нашето тяло са токсините. Те засягат функцията на бъбреците и черния дроб и ако не искаме да позволим това да се случи, ние трябва да водим здравословен начин на живот и да се грижим за храната, която ядем.

В тази статия ще да ви представим 4 полезни напитки, които могат да очистят бъбреците и да филтрират кръвта! Организмът ви ще бъде отново активизиран!

Бъбреците могат да бъдат изключително чувствителни към консумацията на храни и напитки. За да ги предпазим, ние трябва периодично да премахваме всички токсини и излишни течности от организма.

Ето кои са 4-те напитки!

Зелен сок, който ще ви помогне да очистите бъбреците

Този сок е богат на хранителни вещества и антиоксиданти и е много ефективен за премахването на токсините. За да си го приготвите, имате нужда от следните зеленчуци: спанак, зеле, тиквички, магданоз, марули, моркови, краставици и целина. Ако искате, можете да заместите зеленчуците със следните плодове: портокали, круши, праскови, ананас и ябълки. Смесете всички съставки в блендер и изпийте веднага.

Вижте още една рецепта, която ще ви помогне да се очистите бъбреците и тялото като цяло!

Съставки:

  • Ябълков оцет
  • Пресни лимони
  • Дестилирана вода

Приготвяне: Смесете всички съставки добре. Пийте този сок в продължение на 4 дни и той ще ви помогне да очистите организма си от токсините и със сигурност ще очисти и бъбреците ви.

Сок от червена боровинка.

Червената боровинка може да понижи калциевия фосфат. Той е основната причина за камъните в бъбреците. Сокът помага да избегнете бъбречна криза.

Сок от цвекло.

Високото съдържание на калий прави цвеклото полезно в борбата с високото кръвно налягане, но също така премахва токсините и пикочната киселина. Цвеклото съдържа бетаин – фитохимикали с антиоксидантни свойства. То може да изчисти натрупването на струвит и калциев фосфат в бъбреците.

Вижте още: Защипан седалищен нерв? Вижте как да се отървете от тази болка!

Лимонов сок.

Пиенето на лимонов сок повишава нивото на цитрат в урината. Това помага на вашите бъбреци да не образуват камъни. Изстискайте 4-5 лимона в 1 литър студена вода или ако искате топла напитка, изцедете лимон в 150-200 мл топла вода. Пийте напитката сутрин преди закуска. Тя ще очисти бъбреците и ще се чувствате много по-бодри!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ