10 начина да използвате силикагел у дома! Ето кои са те!

4297
10 начина да използвате силикагел у дома! Ето кои са те!
10 начина да използвате силикагел у дома! Ето кои са те!

Торбичките силикагел често могат да се открият в новите обувки. Вместо обаче да ги хвърляте, по-добре ги използвайте отново, макар и в някои странни случаи!

Повечето хора са свикнали да поставят пакетче със силикагел в обувките си, за да абсорбират влагата. Но се оказва, че може да има най-необичайни начини да го използвате.

10 начини да използвате силикагел у дома:

В спортната чанта.

Обикновено, връщайки се от спортната зала, чантата ви има лоша миризма и изненадващо това средство може да се справи с нея.

Реклама
loading...

За замъглени прозорци.

За да намалите влагата по прозорците, просто поставете пакетче силикагел на предното стъкло и резултатът ще бъде забележим веднага.

За обектива на камерата.

В студено време сложете торбичка в чантата за обектива и той няма да се изпоти от студа.

За самобръсначката.

За да остане по-дълго самобръсначката остра, поставете силикагела в една кутия с ножчетата за бръснене.

Семена.

Ако се страхувате, че вашите семена ще измръзнат, поставете силикагел в пакета с бъдещите растения и те спокойно ще преживеят зимата.

Сребро.

За да остане среброто по-лъскаво, го сложете в една кутия с пакетче от това средство и ще съхраните за по-дълго време метала.

В куфара.

Когато се върнете от ваканция, куфарът ви обикновено е пропит със странни миризми и влага. За да предотвратите това, поставете няколко пакетчета вътре в куфара.

Фотографии.

За да може вашите снимки винаги да бъдат като нови и да не пожълтяват, сложете в кутията, където ги съхранявате, силикагелни опаковки и ще се наслаждавате по-дълго на снимките си.

За любителите на икебана.

Сложете силикагел в хартията и той ще предотврати появата на влага и пожълтяване.

Вижте още: Орхидеята ви ще цъфти, както никога до сега! Това средство е дар!

За телефона си.

Ако случайно изпуснете телефона си във вода, не се притеснявайте, защото това средство е чудесен начин за решаване на проблема ви. За да започнете, извадете батерията и СИМ-картата и ги поставете върху силициев диоксид. Оставете така за 12 часа, след което сглобете телефона.

Днес вие научихте как да използвате торбичките силикагел и да предотвратите много проблеми. Надяваме се, че тази статия е била полезна за вас.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ