9 вида болка, които е много опасно да игнорирате!

26154
9 вида болка, които е много опасно да игнорирате!

Оказва се, че определен вид болка може да е сигнал за сериозно заболяване!

Нашето тяло представлява сложна система от процеси и механизми, а понякога е недостъпно понятие за обикновения човек без медицинско образование. Например, защо постоянната болка в областта на шията е причина да посетите пулмолог или ако изпитвате дискомфорт от вътрешната страна на лявата си ръка, означава, че имате сърдечни проблеми?

Защо възниква болката?

Отразяваща (излъчваща) болка – болка в тялото, разположена на отдалечено място от огнището на болестта. Уловката се крие във факта, че човек не може да е наясно с всички опасности, които го заплашват!

Ето защо е важно да знаете кой вид болка отговаря на съответния жизненоважен орган. Вижте изображението!

Реклама
loading...

Сърце. При проблеми със сърцето болка може да възникне непосредствено в областта на гръдния кош в ляво, както и от вътрешната страна на ръката (стенокардия) или между плешките.

Бели дробове. Постоянна болка от дясната страна на шията и рамото. Това е причина да проверите белите си дробове.

Черният дроб и жлъчния мехур. Коварен тип болка, тъй която пациентът е склонен да вярва, че причината е в следствие на по-заседналия начин на живот или поради мускулно напрежение.

Стомаха и панкреаса. Като правило, болестта на тези органи причинява болка на мястото на тяхното местоположение, но например, 50% от пациентите с хроничен панкреатит се оплакват от болки в гърба.

Тънките черва. Болката в пъпа може да е признак за възпаление на тънките черва. Не се изключва вероятността от апендицит.

Апендикс и дебелото черво. Болки направо в илиачната ямка? Отидете веднага при хирург: това не е шега!

Бъбреците често са трудни за диагностициране при бъбречно заболяване, тъй като болката се разпространява почти по цялата долна част на гърба, бедрата и корема.

Пикочен мехур. Ако имате проблеми с пикочния мехур ви боли едновременно предната и задната част на таза. Не отлагайте да отидете на лекар.

Вижте още: Чесънът сваля килограми! Яжте по една лъжица 7 дни!

Яйчниците. Болката от двете страни на долната част на корема при жените може да показва възпаление или друго заболяване на яйчниците. Задължително се обърнете към гинеколог.

Списъкът с видовете болки не свършва до тук, но в тази статия са събрани едни от най-често срещаните. Важно е запомните, че проблемът често може да бъде не където се усеща болката.

Погрижете се за себе си и не забравяйте да информирате приятелите си!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ