Искате да изглеждате по-млада? Напълно е възможно с тези 7 трика!

Искате да изглеждате по-млада? Напълно е възможно с тези 7 трика!
Искате да изглеждате по-млада? Напълно е възможно с тези 7 трика!

Едва ли има жена, която не иска да остане млада и привлекателна толкова дълго, колкото е възможно. Но бръчките и другите промени не означават, че красотата е само в миналото.

Ние сме уверени, че в абсолютно всяка възраст може да изглеждате добре, затова сме подбрали няколко съвета на гримьорите, които ще ви помогнат да подчертаете естествената си красота и да отклоните вниманието от цифрите в паспорта си.

Основа

За по-възрастните дами гримът е желателно да бъде с прецизна светлоотразителна база (основа). Тя запълва бръчките и фините блестящи частици и визуално изглажда структурата на кожата.

Тон/Цвят

Желателно да се използвате среден цвят на фон-дьо тена си близо до вашия, за да избегнете ефекта на маската. Вашата цел е да използвате тон, който да ви придаде кадифен и добре поддържан вид и да скрие малките несъвършенства.

Вежди

Точно красивата форма на веждите е много важна, тъй като тя придава добре поддържан вид на лицето. Красивите извивки на веждите и правилно избрания цвят отваря очите и прави лицето ви като ново. Опитайте се да избегнете наситените цветове като черно и сиво, за предпочитане е да използвате топли и студено-топли нюанси – те правят кожата да изглежда по-млада.

Мигли

Нанесете тънка линия от черен молив в междуочното пространство – точно в горния ред на миглите. Не забравяйте, че това не е очна линия, я тънка линия на ръба на окото. Тя добавя дълбочина на външния ви вид и придава изразителност и плътност на миглите.

Сенки и извайване

Прикрийте сенките под очите завинаги. На вътрешния ъгъл на окото поставете светъл цвят, а след това по-интензивен – например, бледо прасковено, лилаво, перлено-розово, лунен сатен. Външният ъгъл подчертайте с тъмни сенки като шоколад, тъмен ром, сиво-кафяво, кафяво с лилаво. Когато нанасяте тъмни сенки поставяйте толкова количество, че само 1/3 от клепача да е покрит с тях, тъй като те ви правят да изглеждате по-възрастни. Не забравяйте за извайвате лицето. Наблегнете на скулите и визуално намалете носа.

Устни

За да имате по-дълго време червило, използвайте професионален молив за устни и направете с него не само очертанията, но също така запълнете цялата повърхност на устните. За красиво преливане (омбре) вътрешните ъгли оцветете с по-тъмен молив. Дръжте устните в този вид, ако искате матов ефект.

Щрихи

За създаването на гланцов ефект, на върха на устните поставете червило: на устните в средата нанесете по-светъл нюанс и на вътрешните ъгли – по-тъмен. Така ще запазите обема на устните и ефекта омбре. Ако искате да постигнете ефекта на мокрите устни, можете да нанесете в средата обикновен прозрачен блясък.

Вижте още: Направете си домашен крем, с който да преборите бръчките!

Това е, което ще се получи!

Имайте предвид, че целта на грима не е да ви направи просто млада и не е да “подведе” вашите ухажори, а да ви помогне на всяка възраст да подчертавате своето достойнство и да се чувствате по-уверени.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ