Отстранете болка, възпаления и заболявания с помощта на тази вода

Отстранете болка, възпаления и заболявания с помощта на тази вода
Отстранете болка, възпаления и заболявания с помощта на тази вода

Заслужава си да опитате! Безброй пъти сте чували за полезните свойства на водата с лимон, но знаете ли, че редовната употреба на вода с джинджифил, ще ви помогне да се отървете от различни заболявания? Дори науката е доказала, че джинджифилът е страхотен за вас.

Джинджифилът има силата на ибупрофен – нестероидно противовъзпалително средство, което се използва за облекчаване на болка. Предимството на това, да използвате джинджифил вместо ибупрофен, е фактът, че няма неприятни странични ефекти. Ибупрофенът може да причини увреждане на стомаха и червата. Водата с джинджифил може да ви помогне да се отървете от болезнени менструални болки, болки в коленете и симптомите на остеоартрит.

Водата с джинджифил спомага за насърчаване на по-доброто храносмилане. Тя може да помогне и за предотвратяване на гадене при бременни жени. Тя е мощен антиоксидант, съдържанието на което може да помогне за предотвратяване на настинки, грип и световъртеж.

Същите тези антиоксиданти могат да помогнат на организма в борбата срещу рака. Това се дължи на тяхната способност да инхибират провъзпалителния цитокин TNF-α, известен също като тумор некрозис фактор алфа. TNF-α е клетка, която участва във възпалителните процеси в организма. Освен с рака, тя е свързана и с болестта на Алцхаймер, депресия, псориазис и възпалително заболяване на червата.

Водата с джинджифил потиска TNF-α, което означава, че е полезен в борбата с много болести!

Пиенето на вода с джинджифил също може да помогне за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Джинджифилът помага за намаляване на “лошия” холестерол. Тази “лош” холестерол може да доведе до заболяване, наречено атеросклероза – състояние, при което се втвърдяват артериите.

Вижте още: Когато ядете яйца, се случват тези 12 неща в тялото ви!

Готови ли сте да опитате водата с джинджифил? Представяме ви тази чудесна рецепта!

Необходими продукти:

3-5 сантиметра корен от пресен джинджифил
2-3 чаши вода
½ лимон
мед

Начин на приготвяне:

Вземете корен от джинджифил и го настъргайте в купа.
Добавете водата и сока от ½ лимон.
Подсладете с малко мед.
В продължение на 5 минути разбърквайте.
Прецедете сместа в чаша. Тази напитка може да се пие топла или студена.
Пийте водата с джинджифил през целия ден, за да ви помогне за предотвратяване на заболяване или за да се чувствате по-добре, когато сте болни.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ