Домашното кисело зеле ще ви отърве от мазнините и възпалението!

Домашното кисело зеле ще ви отърве от мазнините и възпалението!
Домашното кисело зеле ще ви отърве от мазнините и възпалението!

Не сте и подозирали за полезните свойства на киселото зеле!

Чрез използването на ферментирали продукти, можете да бъдете сигурни, че вие ще се чувствате много по-енергични и в по-добро настроение, отколкото преди.

Тези продукти стимулират растежа на полезните бактерии като лактобацили и бифидобактерии, унищожават лактозата, нишестето и захарта от храната, като помагат на тялото да ги смила по-лесно. Тялото съдържа различни видове полезни бактерии, които поглъщат хранителните вещества и храната се смила.

В допълнение, тези продукти се борят с лошите бактерии.

Ферментиралите храни включват кисело зеле, кимчи, комбуча, кефир, кисело мляко, кисели краставички.

Пробиотик е друг термин за добрите бактерии и те пренасят храната през червата и по този начин предотвратяват храносмилателни проблеми като диария, синдром на дразнимото черво и възпалително заболяване на червата. Пробиотиците са ефективни при лечение на вагинални проблеми, кожни заболявания, алергия и за подобряване здравето на зъбите. Те също помагат за намаляване на теглото и за укрепване на имунната система.

Въпреки това, добрите бактерии в червата може да бъдат унищожена поради различни фактори, като например употребата на антибиотици, например. В тези случаи, ние трябва да компенсираме загубата и да намерим нови източници на полезни бактерии.

Следната проста рецепта за кисело зеле може да ви помогне да се насладите на многобройните ползи за здравето от ферментиралите храни. Вие ще трябва да отделите само 20 минути:

Кисело зеле. Рецепта.

Съставки:

2 кг нарязано зеле

1 супена лъжица кимион

2 супени лъжици морска сол

Вижте още: Когато ядете яйца, се случват тези 12 неща в тялото ви!

Инструкции:

Трябва да смесите зелето с кимиона и солта в голяма купа и да го оставете така за 10 минути. След това прехвърлете сместа в голям стъклен съд. Залейте го с гореща вода. Покрийте съда с хартиена салфетка и я закрепете с ластик.

Съдът трябва да се съхранява на хладно място до следващата сутрин. Зелето трябва да бъде напълно потопено в течността.

Всеки ден в продължение на 2 седмици проверявайте сместа и ако откриете пяна на повърхността, я махнете. Оставете така в продължение на 4 седмици, а след това прехвърлете в херметически съд и го съхранявайте в хладилник в продължение на 6 месеца.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ