Компрес от мед и джинджифил – лекува кашлицата само за 1 нощ!

Компрес от мед и джинджифил - лекува кашлицата само за 1 нощ!
Компрес от мед и джинджифил - лекува кашлицата само за 1 нощ!

Вижте как един обикновен компрес ще ви излекува от силната кашлица!

Въпреки че кашлицата и настинката са едни от най-леките заболявания, те могат да донесат доста неприятни усещания. Кашлицата не ни позволява да се съсредоточим и това е особено дразнещо за хората около нас. И дори, ако можете да не кашляте толкова сериозно през деня, ще се съгласите, че нощната кашлица е истински ужас.

Повече от всички, децата страдат най-много от настинки и кашлица. Тяхната имунна система не е достатъчно силна, за да се бори с вирусите.

На пръв поглед изглежда, че сиропът за кашлица е идеалното решение, но повечето сиропи само потискат рецепторите, които предават сигналите към мозъка за кашлицата. Тези сиропи обикновено съдържат кодеин и декстрометорфан, които могат да причиняват някои странични ефекти като сънливост, главоболие, тахикардия на сърцето.

Препоръчваме ви да опитате този естествен домашен компрес.

Реклама
loading...

Какво е представлява меденият компрес?

Медът често се използва като домашен лек за лечение на различни здравословни проблеми, вариращи от суха кожа до детоксикация на организма. Също така можете да използвате меда за лечение на кашлица. Той помага да бъде изтласкана слузта от белите дробове и е еднакво подходящ, както за деца, така и за възрастни.

Как да си приготвим компрес за лечение на кашлица?

Можете да направите компреса преди лягане бързо и лесно само за няколко минути.

Ще ви трябват:

Мед

Зехтин

Салфетка

Марля

Брашно

Лекопласт

Инструкции:

Смесете брашното с малко количество мед, така че да се образува смес, която да не се лепи по ръцете ви. Добавете малко зехтин, след това разточете с точилка, като преди това поръсите с брашно, така че да не залепва по масата. Сместа се поставя върху салфетка и след това се увива в тензух (марля). Прикрепете готовия компрес към гърдите или гърба с помощта на лекопласт и облечете пижама.

Децата трябва да държат компреса 2-3 часа преди лягане.

Възрастните също трябва да си сложат компреса през нощта и да внимават да не замърсят спалното си бельо, тъй като ще се изпотят доста. При този метод няма абсолютно никакви странични ефекти, но се уверете, че компресът не предизвиква дразнене на кожата на децата ви.

Това лечение е предложено от една майка – Рейчъл Лим от Сингапур, която споделя за него и неговия ефект в публикация в социалните мрежи.

Вместо зехтин тя използва кокосово масло и прибавя към сместа от мед и брашно джинджифилов сок.

Вижте още: Кръвната група може да каже много неща за вашето здраве!

В своята публикация тя каза: “Обичайно 2-3 часа преди лягане кашлицата на детето ми се отключи. Снощи поставих компрес в продължение на 4 часа, а през нощта бебето спеше дълбоко. Нямаше и следа от запушване на носа или кашлица! ”

Джинджифилът, както и меда, отдавна се използват в народната медицина като успокоително за кашлица и болки в гърлото, а също така са едно от най-добрите средства за домашно отделяне на храчки.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ