Полезните свойства на солта извън кухнята! Вижте ги!

64572
Полезните свойства на солта извън кухнята! Вижте ги!
Полезните свойства на солта извън кухнята! Вижте ги!

В старите времена хората използвали активно солта за почистване на домовете си. Този естествен продукт може да се използва не само за осоляване на храната, но и в почистването.

С помощта на солта ще държите мравките далеч от дома си. Просто трябва да поръсите сол в близост до вратите и прозорците, както и всички места, където има мравки и завинаги ще отървете от тези насекоми. Солта абсорбира влагата много добре, така че едновременно с това може да решите проблема си с високата влажност на въздуха в къщата ви.

Ако смесите сол и ябълков оцет, сместа е идеална за почистване на повърхности, изработени от месинг, мед и сребро.

Тя разпръснала сол навсякъде в дома си. Когато разбрах защо, направих същото!

2 супени лъжици сол, разтворени в един литър топла вода е много добро средство за измиване на прозорците у дома и на колата. И ако солта се разтвори в гореща вода, можете да почистите канала на мивката, като така ще отстраните мазнините, блокиращи канализацията.

Реклама
loading...

Навлажнете кърпа със солена вода и почистите пердетата и килимите. Ефектът е зашеметяващ. Пердетата и килимите ще изглеждат като нови.

Добавете сол в пералнята и ще предотвратите свиването на платовете. Този метод е особено полезен, когато дрехите ви са окачени на слънце.

В допълнение, солта е идеална за лицето. В зехтин добавете малко сол и в продължение на 2 минути приложете този инструмент върху лицето си. След това изплакнете с топла вода. Така почиствате лицето си и подхранвате кожата.

Вижте още: Изпълнете дома си с приятен аромат, като използвате този трик!

В случай на афти в устата или зъбна болка разтворете сол в топла вода – великолепно средство, което замества водата за уста. Задръжте разтвора в устата си за няколко минути и след това изплакнете.

Ако смесите сол и сода, можете да получите ефективно избелване на зъбите. Този инструмент е доста абразивен, така че за да не повредите емайла си, не го използвайте често.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ