Почистване на матрака у дома само в 3 лесни стъпки!

18208
Почистване на матрака у дома само в 3 лесни стъпки!
Почистване на матрака у дома само в 3 лесни стъпки!

Надали ще откриете по-лесен начин за почистване на матрака от този невероятен метод!

В дом, в който живеят малки деца, винаги цари безпорядък. Всеки ден нещо се случва – нещо бива омазано, разлято и нацапано точно там, където не трябва. Какво се случва, ако любимият ви матрак е силно повреден от детските лудории и изисква основно почистване? Разбира се, можете да наемете екип за професионално почистване или да го дадете на химическо чистене.

Въпреки това, има лесен и достъпен начин за почистване на матрака от самите вас у дома. За да научите как да направите това, прочетете статията! Нужни са само три стъпки и ще почистите матрака си до блясък!

Как да премахнете петната от матрака?

Необходими продукти:

  • 235 мл 3%-ов разтвор на водороден пероксид
  • 3 супени лъжици сода
  • Течен сапун или препарат за съдове.
Реклама
loading...

Приготвяне и употреба:

1) Уверете се, че сте приготвили сместа непосредствено преди процеса на почистване: така ще бъде най-ефективна. По същата причина е по-добре да не я приготвяте за бъдеща употреба. Смесете содата за хляб и пероксида в спрей бутилка. Когато содата се разтвори, добавете няколко капки течен сапун или препарат за почистване на съдове.

2) Разклатете бутилката и напръскайте областта, в която искате да отстраните петното. Оставете да действа в продължение на 5-10 минути. Би било добре, ако включите вентилатор или направете течение, така че всичко да изсъхне по-бързо.

3) Остатъците от сода оберете с помощта на прахосмукачка.

Вижте още: Изпълнете дома си с приятен аромат, като използвате този трик!

Редовното почистване на матрака е сигурен начин да изпълните дома си със свежест. Всеки път, когато сменяте спалното бельо, не забравяйте да почиствате матрака, като за предотвратяване на замърсяването е по-добре да използвате матраци, които са лесни за измиване.

Както виждате, да се справите с различните петна в домашни условия, е доста реалистично, така че се придържайте към нашите препоръки.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ