Бързо сваляне на високото кръвно налягане в домашни условия!

20971
Бързо сваляне на високото кръвно налягане в домашни условия!
Бързо сваляне на високото кръвно налягане в домашни условия!

Артериалната хипертония или високото кръвно налягане е едно от най-често диагностицираните заболявания на сърдечно-съдовата система. Тази патология се характеризира с хронично високи нива на артериалното налягане.

Като самостоятелно заболяване хипертонията много рядко се среща. Най-често, заболяването е част от усложненията на други сериозни заболявания.

Хипертонията е в състояние да доведе до нежелано функциониране на почти всички системи в човешкото тяло, но най-сериозно от всичките усложнения е хипертоничната криза. Това е сложно състояние, което може да предизвика развитие на сърдечен удар или инсулт.

Как да понижите кръвното си налягане  бързо?

Четири прости, но много ефективни начин за намаляване на високото кръвно налягане без хапчета:

  1. Масаж.
Реклама
loading...

Направете масаж с плавни движения на шията, като акцентирате върху тилната област.

  1. Компрес от оцет.

Вземете 2 парчета плат и ги накиснете в ябълков или обикновен оцет. Приложете компреса и задръжте в продължение на 5-7 минути. След 20-30 минути измерете налягането си. Ако нямате подобрение, повторете отново.

  1. Сок от червена боровинка.

Разтворете в 100 мл сок от боровинка същото количество мед. Трябва да взимате от средството три пъти на ден по една малка лъжица. Подходящо е за хора с хронична хипертония.

  1. Акупунктурни точки.

Въздействайте върху линията, разположена зад меката част на ухото до ключицата. Прикрепете показалеца си в канала зад меката част на ухото си и с доковане преминете през линията до средата на ключицата. Въображаемата линия трябва да бъде почти вертикална.

Вижте още: Компрес от мед и джинджифил – лекува кашлицата само за 1 нощ!

Не е необходимо да натискате силно, достатъчно е да триете кожата с пръст. Прекарайте 8-10 пъти от всяка страна на главата. За да проверите ефективността на метода, измерете налягането си веднага след това. Опитайте го – и вие ще успеете!

Побързайте да споделите ценните съвети с приятелите си, не ги лишавайте от възможността да ги научат!

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ