Блестяща тоалетна чиния? Напълно възможно с тези 2 съставки!

Блестяща тоалетна чиния? Напълно възможно с тези 2 съставки!
Блестяща тоалетна чиния? Напълно възможно с тези 2 съставки!

Най-неприятното от домакинството е скучното почистване на тоалетната чиния. Тя винаги се счита за най-мръсната част от къщата и затова вие използвате различни видове химикали с надеждата да унищожите всички микроби и бактерии. Но е факт, че често бивате подведени от химическите компании, като купувате техните неефективни продукти, докато те правят печалбите си на ваш гръб.

Истината е, че с помощта само на няколко обикновени битови съставки, които са в кухнята ви, ще почистите тоалетната си. Не ви се вярва? Ето рецептите на тези почистващи препарати от естествени материали, опитайте ги и кажете дали работят. Вие ще бъдете изненадани!

Оцет и сода за хляб

Содата е чудесна за премахването на петна, но не премахва бактериите, така че ако искате да дезинфекцирате вашата тоалетна, добавете бял (дестилиран) оцет за почистване. Оцетът е слаба киселина и може да унищожи микробите и бактериите, както и да неутрализира миризмите.

Вижте още: Правилно пране в пералната машина! Ето как да го постигнем!

Реклама
loading...

Сода

Вземете половин кутия сода за хляб и я изсипете в тоалетната чиния. Нека содата покаже своята магия, като я оставете една нощ. Когато се събудите на сутринта, пуснете водата на тоалетната няколко пъти, докато содата не премине през канализацията. Вземете четка за тоалетна и я използвате, за да изчистите стените и да премахнете всяко замърсяване, ако има такова. Резултатът е перлено бяла тоалетна.

Ще ви трябват една чаша оцет и половин чаша сода за хляб. Изсипете белия оцет в тоалетната и оставете за 30 минути. След това вземете содата и четката за тоалетна, предварително напоена с оцет, и поръсете чинията със содата. Дръжте четката в тоалетната чиния, добавяйки содата. Сега ще имате по-чиста и стерилна тоалетна.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ