Как да спрете досадния косопад? Косата ви ще расте по-бързо!

Как да спрете досадния косопад? Косата ви ще расте по-бързо!
Как да спрете досадния косопад? Косата ви ще расте по-бързо!

Какви са причините за досадния косопад? Медицинските експерти казват, че загубата на коса обикновено се свързва с много фактори и причини като стрес, бременност, менопауза, загуба на тегло, и т.н. Но други фактори могат също да допринесат за ускоряване на процеса.

Трябва да знаете, че е напълно нормално тялото ви да реагира на всички стресови ситуации, но лошото е, че реакцията му често води до косопад. Стресът също може да доведе до хормонален дисбаланс и в следствие да започнете прекомерно много да губите косата си. Този проблем може да повлияе на самочувствието ви и да ви накара да се затворите и да станете срамежливи. Той също така може да ви накара да харчите много пари за скъпи продукти за коса и лечения, които често не оправдават вашите очаквания.

Не е нужно да си купувате скъпи козметични продукти за коса, защото можете да получите същия ефект с тази естествена съставка.

В тази статия ние ще ви покажем как да си направите най-мощния домашен лек срещу косопад, като основната му съставка са листата от гуава. Те могат успешно да спрат процеса на косопада и да стимулират здравословния растеж на косата.

Листата гуава са богати на витамин B, който е от съществено значение за здравия и бърз растеж на косата. Той ще стимулира растежа на здравата коса и ще засили космените фоликули и корените. Този инструмент е много прост и лесен за приготвяне. Просто трябва да следвате инструкциите!

Вижте още: Бръчки около очите: Използвайте този прост продукт от хладилника!

Ето какво трябва да направите:

На първо място, трябва да налейте 1 литър вода в тенджера и да добавите шепа листа от гуава. Изчакайте сместа да кипне и оставете да ври около 20 минути, след което махнете от огъня и оставете да се охлади. Масажирайте скалпа си със сместа, оставете за няколко часа да действа, а накрая измийте косата си.

Вие ще получите най-добри резултати от лечението, ако направите това, преди да си легнете и останете така цяла нощ. Покрийте глвата си с найлонова торбичка, за да не намокрите възглавницата си и измийте косата си на сутринта. Вие ще бъдете изумени от резултатите.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ