Как влияе една обикновена глава лук на човешкия мозък?

Как влияе глава лук на човешкия мозък? Резултатите ще ви удивят!
Как влияе глава лук на човешкия мозък? Резултатите ще ви удивят!

Лечението с помощта на глава лук има широк спектър на действие.

Някои биха казали, без да се замислят: “Лукът лекува седем болести.” Той се характеризира като общоукрепващо, антимикробно, противовъзпалително, анти-склеротично, анти-раково, хипотензивно, противоскорбутно средство, като антихелминт (срещу чревни глисти), диуретик, със сперматогонно действие, стимулиращо сексуалната активност и апетита, и подобряващ храносмилането. Той е прекрасен адаптоген, ефективно средство в защитата от ухапвания от насекоми. Използва се за укрепване на косата, в борбата против пърхот, при някои кожни и  гинекологични заболявания, както и при рак на простатата.

Моля, имайте предвид, че лукът е противопоказан при остри сърдечно-съдови заболявания, при проблеми с бъбреците, черния дроб, язва на стомаха и язва на дванадесетопръстника.

Но най-важното – лукът прочиства и подмладява клетките на мозъка.

Учени от Япония и Франция са изучавали полезните свойства на лука. Оказа се, че този зеленчук спестява на тялото не само патогени и вируси, но също така помага за прочистването и подмладяването мозъчните клетки.

Вижте още: Професор Мермерски: С това средство ще преборите рака!

Въздействието му върху мозъка се дължи на активните сярни съединения, които той съдържа. Попадайки заедно с кръвните клетки в мозъка, тези вещества го пречистват и така възниква подмладяващия ефект. Учените смятат, че той има благоприятен ефект върху интелектуалните човешки способности, включително и върху паметта. Подобрява и емоционалното състояние.

Предишни изследвания показват, че приема на лук може да предотврати развитието на рак на гърдата.

Pеклама
loading...
СПОДЕЛИ